2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Civil kör

Civil kör: Orbán Viktort igazolja az amerikai elnökkel való találkozás

Az Egyesült Államok elnökét a szabad világ vezetőjeként tartják számon, ezért is óriási jelentőségű, hogy Donald Trump fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt - jelentette ki Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Hír TV Civil Kör című műsorában. Lomnici szerint a találkozó illeszkedik ahhoz az angolszász-magyar történelmi hagyományhoz, amely Magyarországot az értékválasztás szempontjából a Nyugathoz fűzi.

  • Civil kör: Orbán Viktort igazolja az amerikai elnökkel való találkozás

Donald Trump egy olyan autonóm személyiség, akit nehéz befolyásolni, és ráadásul még politikailag is közel áll a magyar miniszterelnökhöz. Donald Trump eddig is erős szövetségese volt Magyarországnak, a mostani személyes találkozóval pedig még inkább megerősödött a partneri kapcsolat – fejtette ki véleményét Trombitás Kristóf újságíró.

Nem véletlenül két héttel az EP-választások előtt volt az Orbán-Trump találkozó - jelentette ki a műsorban - Németh Alajos, hozzátéve:

"Mindenképpen el kell gondolkodni az európai vezetőknek azon, miért pont Orbán Viktort hívta el az Egyesült Államok elnöke. Judith Sargentininek pedig azon, miért most, az EP-választások előtt két héttel találkoztak."

Lomnici Zoltán alkotmányjogász úgy véli, egyrészt azért van hatalmas jelentősége a megbeszélésnek, mert Donald Trumpot a szabad világ vezetőjeként tartják számon. Kossuthtól Széchenyin át egészen a német befolyásig nagyon szoros volt az angolszász-magyar viszony. Lomnici szerint kétségtelen, hogy a mostani tárgyalást sokkal nagyobb lelkesedéssel fogadták az emberek, mint bármely más diplomáciai találkozót.

Megjegyezte: „emögött az is lehet, hogy - nyilvánvalóan - ’56 után, a kommunista rendszer magunk mögött hagyása után nagyon sokakban ott bújik kicsit az atlantista. A Nyugat, az Egyesült Államok felé egyfajta érzelmi viszonyulás van sokakban, akikből ez most kiszakadt és úgy érzik, önigazolást nyert, hogy jó oldalra álltak, amikor a Fideszre szavaztak”.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!