2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Civil kör: Felháborodás a Coca-Cola plakátjai miatt

2019. augusztus 10., szombat 22:00

Ellepték Budapestet a Coca-Cola új plakátjai, amelyek homoszexuális párokat mutatnak olyan szlogenekkel, mint „love is love”, vagy „zéró cukor, zéró előítélet.”

A műsor vendége Ferenc Orsolya űrkutató azt mondta, a Coca-Cola kampánya kereskedelmi értelemben nem is tekinthető reklámnak. A világcég öngólt rúgott azzal, hogy egy ilyen megosztó kérdésben nyilvánított véleményt. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász hozzátette, ha már beleálltak a témába, végig kellett volna vinniük, nem lecserélni a plakátokat.

Pártok nélküli önkormányzatok ötletével állt a nyilvánosság elé a Jobbik egykori elnöke. Vona Gábor azt szeretné, ha nem vennének részt pártok a választáson. Simon János politológus a témáról kifejtette, ha van egy működő politikai rendszerünk és annak elvágjuk egy szegmensét, nem működik maga a rendszer.

Ferencváros után már Erzsébetvárosban is áll a bál. -erről is szó volt a Civil Kör adásában. A hűtlen kezeléssel vádolt exszocialista polgármester bejelentette: tesz az ellenzéki összefogásra és ősszel indul a polgármesterválasztáson a VII. kerületben.

Román közjogi méltóságoknak írt levelet az elmérgesedett román-magyar viszony miatt az Erdélyi Magyar Polgári Párt. A szervezet szerint a politikusok szítják a konfliktusokat, így a megbékélést is nekik kell kezdeményezni.

Hír TV