2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Civil kör

Civil kör: Európa meghal nemzetállamok nélkül

Egy olyan Európáért harcolunk, amely a nemzetállamokra épül és nincs centralizálva. Ha ugyanis a nemzetállamok elveszítik karakterüket, akkor vele együtt oda a kultúrájuk is. Ez pedig Európa halálát jelenti. Onnantól kezdve csak egy integrációs régió, amely lehetne Afrikában vagy Ázsiában is – hangzott el a Hír TV Civil kör című műsorában.

  • Civil kör: Európa meghal nemzetállamok nélkül

Újradefiniálásra szorulna az európaiság fogalma. Harc van ezért a fogalomért, amelyet Juncker és környezet kisajátított magának. Szerintük ők az európaiak és hozzájuk képest a többiek, akik velük szemben állnak vagy vitatkoznak velük, azok nem európaiak – fejtette ki Simon János Kis Kornélia kérdésére.

Ez messze nem igaz így – jegyezte meg a politológus.

Kiemelte: a közép-európai régióban két országban – hazánkban és Lengyelországban – a legmagasabb az európai identitás támogatása. Mindkét államban 70 százalék körüli az arány. Ehhez képest Olaszországban és Csehországban is 50 százalék alatt van az EU támogatottsága. Az Unió mégis Magyarország és Lengyelország ellen indított támadást – utalt Simon János a hetes cikkely szerinti eljárásra.

Másodsorban nem egyformán fogjuk föl, hogy mit jelent Európa és az európai értékek.

Szerintük az az európaiság, ha Brüsszel nagy hatalmat kap.

Ez azonban nem elfogadható a számunkra, mert többféle Európa lehet – magyarázta.

Mi egy olyan Európáért harcolunk, amely nem nincs centralizálva és nem vonja meg a nemzetállamok jogosítványait, hanem pont ellenkezőleg

– fogalmazott.

Egy olyan Európáért harcolunk, amely a nemzetállamokra épül – szögezte le.

Ha ugyanis elveszítik karakterüket a nemzetállamok, akkor a kultúrájukat veszítik el. Ez pedig Európa halálát jelenti. Onnantól kezdve csak egy integrációs régió, amely lehetne Afrikában vagy Ázsiában is - hangsúlyozta.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!