2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Civil kör

Civil kör: Az Alaptörvény is rendelkezik a veszélyhelyzet körülményeiről

Jövő héten visszaállhat a rendkívüli jogrend, hiszen 2/3-os támogatással ismét megszavazhatja azt az Országgyűlés. Volt-e így értelme az ellenzéki szabotázsnak, és kioktatás helyett elkezdi-e végre az érdemi válságkezelő munkát az Európai Unió? A HírTV Civil kör című műsorában most szombaton ezekről volt szó ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal, Ferencz Orsolya űrkutatóval, Simon János politológussal és Trombitás Kristóf publicistával.

  • Civil kör: Az Alaptörvény is rendelkezik a veszélyhelyzet körülményeiről

A Mi Hazánk Mozgalom volt az egyetlen ellenzéki párt, amely megszavazta a rendkívüli jogrend meghosszabbításának azonnali lehetőségét, azzal indokolva, hogy az emberek egészsége nem lehet politikai alku tárgya.

„Nagyon fontos, hogy a jogszabály, amely előterjesztésre került, a nevében is a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény címét viseli. És az is nagyon lényeges, hogy ha más nem, akkor az EU járványügyi hatóságának legfrissebb jelentése is azt prognosztizálja, hogy semmilyen hatással nincs az évszakváltozás a vírus terjedésére. Tehát az a korábbi percepció, hogy esetleg nyáron alábbhagyna a melegebb hőmérséklet hatására, az például azért nem realizálódhat, mert Szingapúrban trópusi környezetben, trópusi országokban is gyorsan terjed. Az Amerikai Egyesült Államok elnökének ráadásul egy olyan anyag került az asztalára, amely még akár az őszön túli időszakra is előrevetíti, hogy lesz járványügyi válsághelyzet”

- mondta Ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász. Hozzátette az ellenzék arról beszélt, hogy diktatúrához vezetne a rendkívüli jogrend, pedig jogszabályban szerepel, hogy az Országgyűlés és az Alkotmánybíróság kontrollt gyakorol és mivel nem lehet tudni, hogy meddig tart a veszélyhelyzet, nem lehet azt sem rögzíteni egy jogi normában, hogy meddig kell azt kihirdetni. Ráadásul az alaptörvény úgy is rendelkezik, hogy a veszélyhelyzet akkor szűnik meg, amikor a feltételei már nem adottak.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Mi lehet az igazi oka annak, hogy a nyugat-európai elit folyamatosan támadja Magyarországot a pedofilellenes-törvénycsomag miatt? Ezzel is foglalkozott az e heti Civil kör! 2021. július 03.
Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Kondor Katalin újságíró, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Földi László titkosszolgálati szakértő és Vágvölgyi Gergely a vasarnap.hu főszerkesztője voltak. 2021. június 26.
Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

A Civil kör vendégei Őry Mariann, újságíró, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kötter Tamás, író, ügyvéd voltak. 2021. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!