2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Tovább dagad a kispesti ingatlanbotrány

A Budapesti Srácok stábja a héten ismét látogatást tett Kispesten, ahol a jól árasított ingatlanok papírjai mögé néztek, és ellenzéki mutyira bukkantak. Míg Újbudán a DK-s polgármester asszisztálásával adó-vevő problémákra leltek a piac körül. De körmére néztek Újpest balhés jobbikos képviselőjének is.

  • Budapesti srácok: Tovább dagad a kispesti ingatlanbotrány

A Budapesti Srácok újbudai mustráján kiderült, hogy az árusok aggódnak a jövőjük miatt, hiszen húsvét előtt bezárhatják a termelői piacot. A vásárlók is szeretik a piacot, nem szeretnének, hogy megszűnjön vagy új helyre költözzön – derült ki a rögtönzött közvélemény-kutatásból.

A piacot működtető egyesület vezetője szerint a DK-s városvezetés egyszerűen megirigyelte a tíz éve jól működő vásárt, és szeretné elvenni az üzemeltetés jogát.

Az újbudai önkormányzat ráadásul szociális kiadásokra sajnálja a pénzt, de parkfejlesztésre tudna fordítani.

Felfokozott hangulatban telt a kispesti antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottság második ülése. Ferenczi István az LMP-s képviselője szerint olyan mintha néhány bizottsági tag szándékosan akadályozná a munkát. Az ülés témája volt az önkormányzat tavaly februári telekügylete is. Akkor egy 9 ezer négyzetméteres területet jóval a piaci ár alatt, négyzetméterenként 2 ezer forintért adott el a kerületvezetés. Gajda Péter az ügyletet csak annyival kommentálta, hogy

a vevő azóta elállt a vásárlástól, és a 2000 forintos négyzetméter ár szerinte teljesen reális.

A kispesti antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottság munkája két hét múlva az érintettek meghallgatásával folytatódik.

A műsor végén pedig szó esett az újpesti jobbikos Szabó Balázs képviselőhöz méltatlan viselkedéséről. is.

Szabónak többször meggyűlt már a baja a hatóságokkal: 2008-ban pénzbírságra ítélték csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt, de Fidelitasos aktivisták megverésével is megvádolták már. Legutóbb pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki rá arab diákok megverése miatt. Újpest balliberális polgármestere mégsem gondolja azt, hogy el kellene tőle határolódnia.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.
Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!