2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Tendernyi probléma a fővárosban

A Hír TV eheti Budapesti srácok című műsorában szó esett többek között az angyalföldi lakásgondokról és a Lánchíd felújítási tendere körüli újabb anomáliákról is.

  • Budapesti srácok: Tendernyi probléma a fővárosban

Budapest XIII. kerülete. Területét tekintve távolról sem a legnagyobb, mégis az egyik legforgalmasabb városrész. 2019-ben 115 ezren laktak itt, ez a szám pedig egyre nő, hiszen ha a lakáspiacot nézzük, Angyalföld az egyik legfelkapottabb hely. Az elmúlt években úgy nőttek ki a lakóparkok a földből, mint a gomba, jelenleg is több száz eladó, és kiadó lakást hirdetnek a kerületben. Amíg Angyalföld egyeseknek a több tízmilliós, új lakással járó boldogságot jelenti, másoknak a kilátástalanságot – hangzott el a műsorban.

Pedig a város vezetése büszkén hirdeti a honlapján, hogy mennyire polgárbarát, és azt hangoztatják, hogy a lakosságot minden esetben bevonják a döntési folyamatokba. Szociálisan különösen érzékeny önkormányzatként pedig anyagilag is támogatják a kisebbségeket és a nehéz helyzetben élőket.

A Budapesti srácok stábja az ügyben több kerületi ingatlan lakóját is megszólaltatta.

A műsor hátralévő részében górcső alá került a Lánchíd felújításának ügye is, amely a héten ismét nagy port kavart miután kiderült, hogy bár az a cég nyert, amely Tarlós István korábbi főpolgármester idején végezte volna a munkát, most mégis ötmilliárd forinttal drágább ajánlatot tett. De a vállalkozó nem csak az árkülönbözet miatt járt jobban. Két nagyon jelentős könnyítés is bekerült a Karácsonyék által kiírt tenderbe - mutattak rá a Budapesti srácokban.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!