2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Tarlós bevezette, Karácsony megszüntette, az emberek szava érvényesült

A fővárosi „folyó” ügyek! Mi lesz veled dunai hajózás? Egy újabb példa arra, hogy Karácsony Gergely másfél év alatt csak látszatintézkedéseket tesz. A Budapesti srácok legújabb adása.

  • Budapesti srácok: Tarlós bevezette, Karácsony megszüntette, az emberek szava érvényesült

A dunai hajózásnak évszázados hagyományai vannak Budapesten. Virágkorát az 1880-as években élte, évente több, mint 4 millióan szálltak vízre az 1900-as évek elejére a villamos és a metró megjelenésével az az üzletág is hanyatlásnak indult, majd 1997-re mindössze 53 ezer utas maradt. 2012-ben a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat újraélesztette ezt a hagyományt, azóta közlekedtek ismét BKV-hajók a Dunán és bárki megcsodálhatta gyönyörű fővárosunk, most úgy tűnt ennek vége, de végül mégis az emberek szava érvényesült.

A járatok üzemeltetése éves szinten 300-500 millió forintos többletköltséget jelentett a BKV-nak, a vállalat vezetése pedig úgy döntött, idén ezt az összeget az alaptevékenykedésre költik.

Wintermantel Zsolt, a BKK elnökségi tagja szerint,

ha a baloldal kerül hatalomra, akkor adóemelés, megszorítás, kurtítás, járatritkítás és megszüntetés lép életbe most a gyakorlati valóságban is kiteljesedett és jól mutatja, hogyan épül le a főváros.

Úgy véli, ha Karácsony Gergely főpolgármesteren múlik, akkor a későbbiekben sem lehet majd használni a turisták körében oly kedvelt közlekedési eszközt. Wintermantel Zsolt álságosnak tartja azt a magyarázatot, hogy a magas költségek miatt állították le a szolgáltatást.

Karácsony Gergely a kampányában hangsúlyozta, hogy minden budapesti ügyben kikéri majd az emberek véleményét, de a BKV-hajók esetében ez nem történt meg. A BKK elnökségi tagja hozzátette:

a főváros szegényebb lett egy olyan szolgáltatással, amely Európa hasonló adottságú fővárosaiban mindenütt rendelkezésre áll.

A BKK és a fővárosi vezetés sűrű egyeztetések után meggondolta magát, hiszen akkor volt a felháborodás, hogy változtatni kellett, bejelentették, mégis elindul a szolgáltatás.

Kérdés ugyanakkor, ha eddig anyagi okai voltak a leállításnak, honnan lett pénz a járatok részleges újraindítására?

Teljes adás: 

 

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.
Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Vasárnap adta át a svéd király a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat. Krausz Ferencen kívül Karikó Katalint is kitüntették Stockholmban. A HírTVélőben közvetítette a rangos ceremóniát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!