2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Romok között, életveszélyben élnek a Márton utca 8-ban

Épületes gondok! Kidurrantak azok a bizonyos kampánylufik, csak ígérgetés volt Ferencvárosban az a bizonyos lakásfelújítás. A Márton utcában áldatlan állapotok uralkodnak és a polgármester „természetesen” a kormányra mutogat.

  • Budapesti srácok: Romok között, életveszélyben élnek a Márton utca 8-ban

Az urbex a turizmus egy szokatlan fajtája, mely köré mára egy egész szubkultúra épült. Lényege, hogy olyan helyekre jussunk el, ahova tilos, vagy nehezen megközelíthető és semmiképpen sem hétköznapi. A városfelfedezés középpontjában olyan ember alkotta épületek és szerkezetek állnak, melyek már vagy romosak és elhagyatottak.

A Budapesti srácok stábja ezúttal a főváros IX. kerületében érezte úgy, hogy egy elhagyatott házban urbexezik, de ez nem így volt, ez a ferencvárosi valóság.

Belső-Ferencváros egy önkormányzati ingatlanára nehéz szavakat találni:

széttört kaputelefon, betört ajtók, omladozó vakolat, berepedt falak, széttört lépcsők.

Több mint húsz család lakik itt. Sokan azt gondolnák a lakóknak köszönhetőek a borzalmas körülmények, de ez nem így van.

Stábunknak a lakók is megszólaltak és elmondták az önkormányzat teljesen elzárkózik attól, hogy bármit is lépjen az ügyben.

Egy idős férfi, aki 40 éve ott lakik elmondta, helyenként életveszélyes az épület, sőt

egy ügyben bírságot is kapott, mert a ferncvárosi önkormányzat úgy gondolta, hogy hazudik, amikor arról tett bejelentést, hogy a pincéjében térdig ér a víz.

A nyilatkozó azt mondja, pakol és

költözik, mert nem akarja, hogy ráomoljon az épület,

mint fogalmazott,

ha megindul a második emelet, jön le az elsővel együtt, a szerencse az, hogy boltíves a ház, ha nem az volna, akkor összedőlt volna minden.

A körülmények valóban embertelenek, ezt a lakók is így gondolják, sőt így élni a XXI. században több, mint megalázó, ezt egyedül a kerület balliberális vezetése nem így gondolja.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!