2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Összevon a fővárosi fő spóroló

A zöld főpolgármester zöld utat adott a zöld Budapestért felelős cég lefejezésére – egyebek között erről is szó esett legutóbbi adásunkban.

  • Budapesti srácok: Összevon a fővárosi fő spóroló

Pokoli helyzet, rendkívüli körülmények – sokat halljuk ezt Karácsony Gergelytől. A főpolgármester szerint a világjárvány, de leginkább a „csúnya” kormány lehetetlen helyzetbe hozta a budapesti városvezetést. Novemberben pedig be is jelentette, a válságkezelésre a szokásos baloldali megoldást találták ki: megszorítás.

A tervek szerint több fővárosi céget összevonnak, Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes ugyanakkor emelte a tétet, amikor kijelentette, hogy magukon kezdik a spórolást.

Aztán persze valahogy mégis úgy alakult, hogy

a lakosságot sújtó adókat emelték volna a baloldali polgármesterek,

amit egy kormánydöntés miatt végül nem tehettek meg, de akkor úgy gondolták, jöhet a szolgáltatásoka csökkentése.

Novemberben, amikor Karácsony Gergely bejelentette, a fővárosi cégösszevonásokat a következőket mondta:

A Budapesti Városüzemeltetési Holdingot, a Főkertet, Az FKF-et, a Főtávot, a temetkezési intézetet és a Főkétűszt egy cégbe vonjuk össze. A főváros vezetése 2023-ra tervezte ezt a lépést, ezeknek a cégeknek az összetolását, de a válságban úgy tudjuk most megvédeni a városunkat, hogy előre menekülünk. Ennek az összevonásnak a keretében 21 felügyelőbizottsági hely fog megszűnni.

Ugyanakkor még mindig nem lehet sokat tudni a nagy összevonásról, például arról, ha egy nagy cég indul, akkor mi lesz a kialkudott dolgozói juttatásokkal. A munkavállalók jövője egyelőre teljesen bizonytalan. Félő, hogy

a munkavállalók kevesebbet vihetnek majd haza, mint eddig, sőt akár elbocsátások is lehetnek.

A zöld főpolgármester a zöldítésért felelős legfontosabb budapesti szervtől, a 150 éves Főkerttől megvonná az önállóságot és szintén beolvasztaná a megálmodott nagy mamutcégbe. Természetesen Karácsony Gergely erről sem egyeztetett a szakmával.

Megyeri Szabolcs kertész stábunknak katasztrofálisnak nevezte a döntést. Úgy fogalmazott,

feldolgozhatatlan az, hogy ő vállalja azt, hogy az ő neve szerepeljen a Főkert történelmének a végén.

Olyan szintű letargia van a kertész társadalomban és nem értjük, hogy jutottunk el idáig – tette hozzá.

Teljes adás:

HírTV

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!