2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

2x2 néha öt 19:10

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Mi folyik itt, Józsefvárosban?

Egymásnak adják át a kilincset a hivatalból távozók, tömeges felmondások Józsefvárosban. A polgármester közben hallgat és még a gyerekek üdültetését is lefújta. A Budapesti srácok legutóbbi adása.

  • Budapesti srácok: Mi folyik itt, Józsefvárosban?

Elképesztő méretű a fluktuáció a főváros VIII. kerületének polgármesteri hivatalában. Eddig 141-en mondtak fel és ezt már az önkormányzat sem tagadja és ki tudja, hol lesz a folyamat vége.

A legérdekesebb, hogy felmondott a baloldali polgármester bizalmasa, a jegyző is. Pikó András őt nem sokkal a megválasztása után hozta Józsefvárosba.

De miért is menekülnek a Momentumhoz közeli polgármester hivatalából a munkavállalók. Szilágyi Demeter, a Fidesz VIII. kerületi önkormányzati képviselője stábunknak elmondta,

az elmúlt másfél évben fenekestül felfordult a hivatal (…) a hivatali létszám fele távozott és ez meg is látszik a kerületi teljesítményen.

A politikus úgy véli, a tömeges távozás oka, a profinak mondott kerületvezetés hivatalában nincs jól felépített struktúra, nincs irányítás.

Ami a jegyző, Czukkerné Pintér Erzsébet távozását illeti, Szilágyi Demeter rámutatott, hallani lehetett konfliktusokról a különböző pártérdekek kielégítése kapcsán és betelt nála a pohár.

Amikor egy jegyző felmond, az egyértelmű üzenet arra, hogy valami nagyon nincs rendben, a polgármester nem tudja irányítani az önkormányzatot

– tette hozzá.

Stábunk megkérdezte volna a polgármestert is, hogy vajon mi az oka az áldatlan állapotoknak, de Pikó András nem állt kamera elé, a személyes interjúra nem adtak lehetőséget. Azt kérték, írásban küldjük el a kérdéseket, amit meg is válaszoltak és elismerték

valóban 141-en mondtak fel.

Ami érdekes volt a válaszban az szerepelt, hogy sokan a fideszes Sára Botond vezette kormányhivatalhoz mentek dolgozni.

További részletek a teljes adásban, amiből az is kiderül, hogy nem csak felmondások, hanem bizony elbocsájtások is történtek a józsefvárosi polgármesteri hivatalnál. Sőt, megtudhatjuk azt is, mi a magyarázata annak, hogy elődeivel ellentétben Pikó András nem tudja megoldani a józsefvárosi gyermekek nyári üdültetését.

 HírTV

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.
Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: 2X2 néha 5

Szélesvásznú történelem: 2X2 néha 5

Az 1955-ös 2X2 néha 5 című alkotás egy szocialista operettfilm, amelynek rendezője Révész György. A műsor első részében Gyurkovics Zsuzsával, a film egyik főszereplőjével beszélgettünk, míg a második részben László Ferenc kultúrtörténész volt a stúdió vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!