2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: klímaügyben nagyon messze még az alagút vége

Karácsony Gergely megígérte, klímatizált metrókocsikon utazhatnak majd a budapestiek, igaz, azt nem mondta, hogy mikortól. Az ígéretet egyelőre nem sikerült megvalósítani. A Budapesti srácok stábja utánajárt a dolognak.

  • Budapesti srácok: klímaügyben nagyon messze még az alagút vége

1950-ben merült fel elsőként az észak déli metróvonal ötlete. 1966-ban el is készültek a tervdokumentációk és 10 évvel később át is adták az M3-as metró első szakaszát. Demszkyéknek évtizedekig nem sikerült lecserélniük az elavult járműveket, Tarlós István vezetése alatt közel 70 milliárdért hoztak felújított metrókocsikat és ezt a lépést a baloldali frakciók is egyhangúan támogatták.

Át is adták a modern szerelvényeket, ám elindult a választási kampány. És, a kritizálást a Párbeszéd-frakció talán kicsit túl is gondolta. Strandpapucs és törölköző – már csak a szaunaolaj hiányzik. V. Naszályi Márta – hiányos öltözetben – metrózni indult. Bár arra kíváncsi lennék, hogy a törülközőnek mióta van zsebe, ahol el tudja tenni a jegyét vagy a bérletét.

Tarlós Szauna – ezt hirdették 2017 nyarán. Azt kifogásolták, hogy a felújított metrókocsikban nincs klíma. A Párbeszéd, az egészen váratlan ellenzéki szófordulatok egyikével lemondásra szólította fel Tarlós Istvánt.

Karácsony Gergely akkor még zuglói polgármesterként jegyet váltott és metróra pattant, hogy megígérje, amint hatalomra kerül ide klímát szerel. Sőt főpolgármesteri kampánydalába is belerakták, hogy nem akarnak szaunázni a metrón.

Szauna a metró, tiszta kosz a város

- van, ami nem változik másfél év alatt sem.

Karácsony Gergely beült a főpolgármesteri bársonyfotelba és egy indulatos Facebook-posztban az előző városvezetést hibáztatta, és az állította, lesz klíma a metróban.

Ugye, én a tavalyi költségvetési tárgyalásnál már jeleztem azt, hogy szükség volna arra, hogyha egyszer megígérte, hogy klimatizáltak legyenek a metrókocsik akkor tegyen is érte valamit. Hát nem tett semmit, azt mondta, hogy nem rendelkezik erre a főváros forrással, ami persze nettó hazugság mert természetesen rendelkezik rá forrással, egy ekkora költségvetésben arra lehet forrást találni amire egyébként akarat és szándék van. Nyilvánvalóan nem volt szándék

- erről már a Fidesz fővárosi képviselője, Ughy Attila beszélt nekünk.

S, hogy mikor utazhatnak az emberek hűvös metrókocsiban? A válasz erre a politikus szerint:

télen.

Ha a viccet félretesszük, ha Karácsony Gergelyen és a jelenlegi koalíción múlik akkor ez még hosszú-hosszú éveket fog igénybe venni. Tehát nagyon jól látjuk azt, hogy a kész projekteket sem képesek elindítani, tehát az előkészítéssel teljesen készen lévő projekteket sem tudják útjára indítani.

Karácsony Gergely megígérte, klímatizált metrókocsikon utazhatnak majd a budapestiek, igaz, azt nem mondta, hogy mikortól. Az ígéretet egyelőre nem sikerült megvalósítani, sőt, ahogy a jelenlegi zuglói polgármester mondta, idén ez már hiú ábránd. Már csak az a kérdés, vajon mikorra valósulnak meg a klíma-tervek.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!