2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szerelmes biciklisták 19:10

Budapesti srácok

Budapesti Srácok: Karácsony pokolian nehéz helyzetről beszél hónapok óta

Pokolian nehéz helyzetről, drasztikus elvonásokról, veszélyben lévő közszolgáltatásokról beszél a főpolgármester hónapok óta. Karácsony Gergely a létező összes módon próbálja telezengeni a sajtót és a közösségi médiát azzal, hogy a koronavírus járvány szinte lehetetlen helyzetbe hozta a fővárost, a „gonosz kormány” pedig ahelyett, hogy segítene, csak tovább nehezíti a városvezetés dolgát az elvonásokkal. A válság kezeléséhez pedig ismét a baloldaltól megszokott, jól bevált receptet vette elő, a megszorításokat.

  • Budapesti Srácok: Karácsony pokolian nehéz helyzetről beszél hónapok óta

„A Budapesti Városüzemeltetési Holdingot, a Főkertet, Az FKF-et, a Főtávot, a temetkezési intézetet és a Főkétüszt egy cégbe vonjuk össze. A főváros vezetése 2023-ra tervezte ezt a lépést, ezeknek a cégeknek az összetolását, de a válságban úgy tudjuk most megvédeni a városunkat, hogy előre menekülünk. Ennek az összevonásnak a keretében 21 felügyelőbizottsági hely fog megszűnni.”

Ezt a főpolgármesteri nyilatkozatot már sokszor hallhatták. Novemberben jelentette be Karácsony, hogy több fővárosi nagy céget is összevonnak és egy városüzemeltetési gigavállalatot hoznak létre. Sokkal több információ azóta sincs, a nagy gigavállalat még nem jött létre.

Ennek azonban egyelőre tökéletes ellentéte történt. A fővárosi cégektől ugyanis több munkavállalót kirúgtak már, vagy éppen elbocsátás előtt állnak. Érdemes azonban kicsit jobban körbejárnunk, hogy vajon mi állhat az elbocsátások mögött.

Attilát közel 8 év után, februárban bocsátották el a Fővárosi Közterület-fenntartótól. A tartálykihordó munkacsoportban dolgozott, az volt a dolga, hogy kiszállítsa és cserélje az elhasználódott konténereket. A kirúgásának a története azonban jóval fordulatosabb és szövevényesebb annál, minthogy valakinek egyszerűen megszüntetik a munkaviszonyát. Attila azt mondja, több olyan visszásságra hívta fel a figyelmet, amely a jelek szerint kellemetlenséget okozott a cég vezetésének. Már a munkába állásakor is akadtak problémák.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Az adásban az 1965-ben készült, Bacsó Péter által rendezett Szerelmes biciklisták című magyar filmről, a 60-as évekről, a 60-as évekbeli Balatonról, az akkor fiatal színésznemzedékről volt szó többek között. Az adás vendége a film egyik szereplője, Szerednyey Béla színművész volt. A műsor vezette: Zavaros Eszter és Csatári Bence.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!