2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Kaptárba nyúlt a józsefvárosi polgármester

Szárnyaló ötletek, méhek Józsefvárosban, Niedermüller kirekesztő kijelentése ellen tömegek tüntettek, valamint elfogadták a fővárosi közgyűlés új SZMSZ-ét, amely a Fidesz szerint felborítja a jogi normákat. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztak a Hír TV Budapesti srácok című műsorában a héten.

  • Budapesti srácok: Kaptárba nyúlt a józsefvárosi polgármester

Karácsony Gergely már az önkormányzati kampányban azt ígérte, hogy méhbarát várossá teszi Budapestet. Bár akkor még senki sem hitte, hogy ez valóra válhat, a VIII. kerület polgármestere Pikó András szó szerint rárepült a témára, és klímavédelmi intézkedésként a baloldali többségű képviselő-testület előrukkolt azzal az elképzeléssel, hogy élőhelyet hozzanak létre a méheknek a buszmegállók tetején.  Erőss Gábor alpolgármester a Budapesti Srácok stábjának azt nyilatkozta a témában, hogy méhlegelőkről szó sem volt, a munkaanyagukban zöldtetős buszmegállók szerepeltek. A szakemberek szerint lehet méhészkedni városon belül is olyan területeken, amelyek alkalmasok rá, de divatból és pózolásból nem ajánlott. Ráadásul közterületen belül még méhészfelügyelet is szükséges. A méhek tehát úgy tűnik elszállnak, de az ötletelés valószínűleg megmarad.

A Budapesti Srácok e heti műsorában foglalkoztak a Nidermüller Péter elleni tüntetéssel is, amelyen tömegek vettek részt az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt. A megmozduláson többek között Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Bayer Zsolt publicista, író, valamint Bajkai István, a kerület országgyűlési képviselője is felszólalt, és szót emelt a rasszizmus és a kirekesztés ellen. Az egybegyűltek egybehangzóan a polgármester mielőbbi távozását követelték a közéletből

A műsorban a fenti témákon túl foglalkoztak még azzal, hogy Kispesten megalakult a korrupciós botrányt vizsgáló bizottság, de a fővárosi közgyűlés módosított SZMSZ-e is górcső alá került, amely a Fidesz szerint felborítja a demokratikus normákat.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.
Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Mit, miért tesz a kormány? – címmel tartják meg a legújabb Kormányinfót, amit szokásunkhoz híven élőben közvetítünk televíziónkban, Facebook-oldalunkon és itt a honlapon is ebben a cikkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!