2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Budapesti srácok: Kaptárba nyúlt a józsefvárosi polgármester

Hír TV

2020. február 2., vasárnap 20:55

Szárnyaló ötletek, méhek Józsefvárosban, Niedermüller kirekesztő kijelentése ellen tömegek tüntettek, valamint elfogadták a fővárosi közgyűlés új SZMSZ-ét, amely a Fidesz szerint felborítja a jogi normákat. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztak a Hír TV Budapesti srácok című műsorában a héten.

Karácsony Gergely már az önkormányzati kampányban azt ígérte, hogy méhbarát várossá teszi Budapestet. Bár akkor még senki sem hitte, hogy ez valóra válhat, a VIII. kerület polgármestere Pikó András szó szerint rárepült a témára, és klímavédelmi intézkedésként a baloldali többségű képviselő-testület előrukkolt azzal az elképzeléssel, hogy élőhelyet hozzanak létre a méheknek a buszmegállók tetején.  Erőss Gábor alpolgármester a Budapesti Srácok stábjának azt nyilatkozta a témában, hogy méhlegelőkről szó sem volt, a munkaanyagukban zöldtetős buszmegállók szerepeltek. A szakemberek szerint lehet méhészkedni városon belül is olyan területeken, amelyek alkalmasok rá, de divatból és pózolásból nem ajánlott. Ráadásul közterületen belül még méhészfelügyelet is szükséges. A méhek tehát úgy tűnik elszállnak, de az ötletelés valószínűleg megmarad.

A Budapesti Srácok e heti műsorában foglalkoztak a Nidermüller Péter elleni tüntetéssel is, amelyen tömegek vettek részt az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt. A megmozduláson többek között Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Bayer Zsolt publicista, író, valamint Bajkai István, a kerület országgyűlési képviselője is felszólalt, és szót emelt a rasszizmus és a kirekesztés ellen. Az egybegyűltek egybehangzóan a polgármester mielőbbi távozását követelték a közéletből

A műsorban a fenti témákon túl foglalkoztak még azzal, hogy Kispesten megalakult a korrupciós botrányt vizsgáló bizottság, de a fővárosi közgyűlés módosított SZMSZ-e is górcső alá került, amely a Fidesz szerint felborítja a demokratikus normákat.

Teljes adás:

Hír TV