2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Elkezdődött a nagy zuglói politikai árokásás

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Zuglóból indul el a valamit is magára adó ellenzéki politikus. Ezúttal a főváros XIV. kerületében próbálkozik a „korrupció védőszentje”, Hadházy Ákos ebből pedig komoly belharc alakult ki. Karácsony Gergely korábbi kerületében elindult az ellenzéki üzengetés, a Budapesti srácok kamerája pedig forgott.

  • Budapesti srácok: Elkezdődött a nagy zuglói politikai árokásás

Zuglóban mindig történik valami. A főpolgármester korábbi „játszótere” évek óta botrányoktól hangos. Februárban itt Fekete-Győr András és a Momentum dobta le a politikai atombombát. Bejelentették ugyanis, hogy Hadházy Ákost indítják az előválasztáson Zuglóban, de vajon miért esett rá a választásuk?

Az biztos, a kerületben már javában dübörög az ellenzéki előválasztási kampány.

„Áruló Ákos” – ezzel a címmel jelentek meg Zugló-szerte plakátok és ugyan az nincs feltüntetve, hogy kinek a megbízásából készültek, de a helyiek szerint Tóth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselőjének köze lehet a dologhoz.

Hadházy Ákos megkeresésünkre a szokásos módon válaszolt,

a HírTV-nek csak élő adásban hajlandó nyilatkozni.

A kerület ellenzéki önkormányzati képviselője Hadházyval ellentétben szóba állt velünk. Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviseletében elmondta, Hadházy a legalkalmasabb jelölt még úgy is, hogy 150 kilométerre lakik a kerülettől. Kiemelte,

Tóth Csaba sem zuglói, életében egy percet nem lakott Zuglóban, hiszen Budán él

és amúgy is, nem polgármestert, hanem országgyűlési képviselőt keresnek, ugyanakkor azt elismeri, hogy Tóth Csaba remekül tud mozgósítani.

Hadházynak van egy országos ismertsége, Tóth Csabának pedig van egy nagyon rossz híre Zuglóban, mindenki ismeri a módszereit és ő rengeteget küzdött Karácsony Gergellyel

– tette hozzá.

Tóth Csaba egyébként lassan egy évtizede uralja a kerületet, a háta mögött

a helyiek csak „Don Csabának” hívják.

Várnai László szerint a baloldalnak már régen hátat kellett volna fordítani neki.

Egy 2019 őszén, az önkormányzati választások előtt napvilágot látott hangfelvételen Karácsony arról beszélt, hogy az MSZP-s Tóth Csaba megfenyegette őt.

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…), tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni”

– hallható a felvételen.

Tóth Csaba Gulyás Márton internetes műsorában azt bizonygatta, ő sohasem fenyegette meg Karácsony Gergelyt, az elásás kifejezés pedig szerinte Várnai Lászlótól származik, ahogy az is, hogy összekötik Sápi Attila helyi képviselő 2016-os rejtélyes eltűnésével.

A szocialista politikusnak most a Momentummal gyűlik meg a baja. Úgy véli, Hadházy azért jönne Zuglóba, mert a saját körzetében esélye sem lenne.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!