2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Egy városvezetőnek nem a siránkozás a dolga

Hiába kezdődött meg az emberek beoltása és hiába kezd körvonalazódni a koronavírus-járvány vége, az ellenzéki vezetésű kerületek polgármesterei, ahol csak lehet panaszkodnak a kormányzati elvonások miatt. Vajon indokolt-e a panaszkodás? Valóban ellehetetleníti az kerületek működését a kormány? Egy biztos: Karácsony Gergely főpolgármester és szövetségesei így gondolják.

  • Budapesti srácok: Egy városvezetőnek nem a siránkozás a dolga

Hiába panaszkodik azonban Karácsony Gergely, Budapestnek még a gazdasági válsággal sújtott tavalyi év végén is volt pénze.

2020. december 31-én a főváros számláján összesen 122 milliárd forint volt

– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben, aki egyúttal visszautasította a baloldal azon vádját, hogy a kormány kivérezteti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, valamint a fővárost.

Szavai szerint kevés olyan önkormányzat van, aki ne cserélne. Kitért arra is, hogy

2020-ban az összes támogatás 44 százaléka - 3000 milliárd forint - került a fővároshoz. Ez a kivéreztetés, kedves barátaim?

- tette fel a kérdést.

Hogy mennyi fejlesztés valósult meg a 3000 milliárdból? A Budapesti Srácok bemutatta, hogy néhány fővárosi kerület – az általuk kilátástalannak tartott helyzetben – hogyan spórol és mire költenek a baloldali polgármesterek.

Stábunk egyebek mellett a Ferencvárosban, Józsefvárosban, Erzsébetvárosban, Újpesten, Újbudán és Zuglóban is járt. S, hogy mik a tapasztalatok? A tanulság pedig, egy városvezetőnek nem a siránkozás kellene, hogy legyen a dolga legyen, hanem az, hogy minden kihívásra megoldást találjon. A jelek szerint lenne még mit tanulnia a baloldali polgármestereknek is.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!