2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Budapesti srácok

Budapesti srácok: A vállalatok segítséget kérnek, de a főváros inkább terheket adna

  • Budapesti srácok: A vállalatok segítséget kérnek, de a főváros inkább terheket adna

Ha baloldal, akkor adóemelés – vezette fel a Hír TV eheti Budapesti srácok című adását a műsorvezető, Illés Péter, majd azzal folytatta a vállalatok segítséget kérnek, de a főváros inkább terheket adna.

A műsorban elhangzott, hogy

a kormány bértámogatásokkal, adóelhalasztásokkal, kedvezményes hitelprogramokkal és hiteltörlesztési moratóriumokkal segítette és segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került gazdasági szereplőket.

Az önkormányzatokat pedig tavasszal arra kötelezték, hogy vállaljanak részt a járvány elleni védekezésben, az ellenzék ezeket az intézkedéseket bosszúnak, kivéreztetésnek és leépítésnek nevezte.

A korábbi tiltakozásokkal ellentétben

pár hónappal később már más véleményen volt a főpolgármester: a válságot már adóemeléssel szeretné kezelni, és nem támogatja az adócsökkentést.

Karácsony Gergely azzal magyarázkodott, hogy a plusz terhek azokat a vállalkozásokat érintenék, amelyeket a válság kevésbé érintett meg. A főváros rossz anyagi helyzetéért pedig továbbra is a járványt és a kormányt okolta.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslata szerint a főváros terveivel szemben csökkenteni kellene a kis- és középvállalkozások kiadásait és fel kellene függeszteni az iparűzési adót. A javaslatot a vállalkozók érdekképviselete is támogatja, mivel szerintük munkahelyek százait lehetne ezzel az intézkedéssel megmenteni.

A műsor hátralévő részében többek között azzal is foglalkoztak, hogy a szebb napokat látott cinkotai strand áldozatául eshet a főváros tervének, és fás liget helyett pláza állhat a helyén. De arról is szó volt, hogy tovább tart és várhatóan drágább is lesz az M3 metróvonal felújítása.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.
Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!