2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Budapesti srácok: A régi Pest egy lenyomatát dózerolnák le Angyalföldön

Hír TV

2021. február 26., péntek 20:30

A Hír TV Budapesti srácok című műsorában többek között foglalkoztak azzal a mintegy százéves angyalföldi ingatlannal, amelyet az önkormányzat hagyna lebontani.

Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke a műsor stábjának elmondta, hogy a Löffler Béla által megálmodott épület a monarchiabeli életérzést vitte tovább, és a világháború utáni újraépítkezés egyik ma is látható lenyomata. Hetzmann szerint

a XIII. kerület önkormányzata azért akarja a földig rombolni az épületet, mert súlyos négyzetméterekről és kemény pénzekről van ebben az esetben szó.

Egy luxustársasházat szeretnének látni az ingatlan helyén. Ráadásul úgy dózerolnának, hogy az ingatlanban jelenleg is laknak.

Az épület sorsa egyelőre kérdéses, az mentheti meg, hogyha műemléki besorolást kap

– hangzott el.

Kugyela Attila, a kerület fideszes képviselője arról is beszélt a Budapesti srácoknak, hogy jelenleg március 30-ig van védettsége az épületnek, ezután vélhetően kezdődik majd egy újabb peres folyamat, ahol a műemléki jellegről döntenek majd.

A műsor hátralévő részében azzal is foglalkoztak, hogy a baloldali kerületi polgármesterek tárgyaltak a kormánnyal, illetve azzal, hogy a főváros pedig ingatlaneladásokra készül.

Teljes adás:

Hír TV