2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: A Blaha Lujza tér, egy elfeledett project és ami mögötte van

A fővárosi Blaha Lujza téren napi szinten több százezer ember halad át. A felújítás minden pesti álma. Tarlósék megtervezték, Karácsonyék „megvalósították” – a Budapesti srácok stábja most bemutatja, hogyan.

  • Budapesti srácok: A Blaha Lujza tér, egy elfeledett project és ami mögötte van

A Blaha Lujza tér Budapest ikonikus helyszíne, csakhogy mai formája méltatlan a jelenetőségéhez. A Tarlós István vezette főváros Kocsis Máté korábbi józsefvárosi polgármesterrel készítette el a tér megújítását, majd jött a politikai fordulat és minden megakadt. Karácsony Gergely és csapata a terveket lesöpörte az asztalról természetesen pénzhiányra hivatkozva. Tarlós István szerint az ellenzéki média mégis a kormányt támadja.

Az ellenzéki érzelmű online és bulvár média dühösen és kitartóan tart fenn a csúsztatások a sajnáltatás eszközéhez fordulva egy reálisan nézve ingatag alapú népszerűséget

– nyilatkozta stábunknak a volt főpolgármester.

Az előző városvezetés 4 milliárd forintért újította volna fel a teret, ám Karácsony Gergelyék ennél jóval kevesebb összeget fordítanak fejlesztésre. Hogy tisztán lássuk a részleteket, megkerestük a Fővárosi Önkormányzatot, de levelünkre nem jött válasz.

A BKK viszont nyilatkozott az ügyben. A szóvivő azt mondta,

a teljes beruházás 2,7 milliárd, ebből 1 milliárd állami forrás.

Sára Botond, a Fidesz józsefvárosi alelnöke szerint az időtlen időkig csúszó Lánchíd-botrányhoz hasonlít a Blaha Lujza tér ügye is.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!