2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Bayer show

Szijjártó Péter: Az oltóanyag áránál fontosabb az emberélet

Szerdán beiktatták hivatalába az USA 46. elnökét, Joe Bident, aki beiktatási beszédében azt mondta, hogy ő hozza el a békét, a megbékélést és egyesíteni fogja az amerikai társadalmat – vezette fel a ma esti Bayer showt a műsorvezető Bayer Zsolt.

  • Szijjártó Péter: Az oltóanyag áránál fontosabb az emberélet

A műsor első felében Bayer Zsolt műsorvezető a héten Amerikában történt eseményekből szemezgetett és ezúttal is igencsak érdekes példákat hozott, az ott kialakult helyzet kapcsán.

A műsor második felének vendége Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt.

„Az OGYI élve a nemzeti hatósági jogkörével egy ideiglenes engedélyt biztosított ezen oltások Magyarországra hozatalára. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ezeknek az oltóanyagoknak az európai engedélyeztetési folyamata már megindult, tehát amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyja majd az AstraZeneca oltóanyagát vagy tegnapi napon (2021. január 20.) beadott kérelem vagy elindított folyamat nyomán, adott esetben a Szputnyiknak a használatát engedélyezi, akkor az egy általános használati engedély lesz, de itt azért még nem tartunk.”

- jegyezte meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Minden olyan munkát, amit külpolitikailag, általában, politikailag, diplomáciailag el lehetett végezni, azt mi elvégeztük, annak érdekében, hogy Magyarországra gyorsan, hatásos és biztonságos oltóanyag érkezzen. Hogy azt az oltóanyagot mikor lehet beadni, milyen ütemezéssel, na ez a virológus szakemberek, a járványügyi szakemberek, magyarul az OGYI-nél dolgozó hivatalnokoknak, orvosoknak, szakembereknek a döntésén múlik.”

- tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Azt remélem, hogy a magyar embereket a lehető leghamarabb be tudjuk oltani, biztonságos oltóanyaggal, ugyanis két szám mindig lebegjen a szemünk előtt. Az egyik, hogy napi szinten 100-150 halálos áldozatot követel a világjárvány Magyarországon. A másik pedig, hogy a magyar gazdaságnak napi szinten 10-15 milliárd forintos veszteséget, kiesést jelentenek azok a korlátozások, amelyek érvényben vannak.”

- hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

„Amikor nyilvánosságra került, hogy mi a kínaiakkal már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, akkor aznap 14 európai uniós tagország nagykövete hívta fel a mi pekingi nagykövetünket, hogy: Kinél kell megtalálni a kilincset a Sinopharm nevű vállalathoz?”

- jegyezte meg Szijjártó Péter.

„Az ár kérdése fontos, de az árnál egy fontosabb dolog van, az az emberélet.”

- mondta Szijjártó Péter az oltóanyagok megvásárlását illetően.

Annak kapcsán, milyen lesz Magyarország és az USA viszonya Joe Biden beiktatása után, tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Február 7-ig még összegyűlhetnek a spanyol aláírások a Minority SafePack-hez

Szijjártó Péter: Gyalázatos az Európai Bizottság döntése

Szijjártó: Nemzeti érdek az oltás menetének felgyorsítása

Koronavírus: 1257 új fertőzött, 64 elhunyt beteg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!