2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Bayer show

Szarvas József: A művészet minden résztvevőjének egyformán fontos kellene legyen a kommunikáció

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok főként belpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

A műsor második felében Szarvas József színművész, a Nemzeti Színház tagja volt Bayer Zsolt műsorvezető vendége.

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja. A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. Szarvas József és Bayer Zsolt a Bayer showban emlékezett meg a színművésznőről és kiemelkedő munkásságáról.

„Mindannyiunknak van valamilyen hozzá kötött létélménye. Én úgy gondolom, hogy ő amikor színpadon volt vagy amikor filmen volt ott a mesterség, ott a szakma, ott a színház felragyogott.”

- mondta Szarvas József színművész.

A kor nagy művészeiről való megemlékezés mellett Szarvas József színművész arról is mesélt, hogyan és honnan indult el még kisgyermekként. Szó volt továbbá a kultúra, a földművelés és az identitás kialakulásának kapcsolatáról is.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen szeptembertől első évfolyamos osztályt indít Rátóti Zoltán és Szarvas József. A felvételi első fordulója májusban lesz, így egyelőre az azt megelőző lelki és szakmai felkészülésről, valamint korábbi óraadásairól beszélt a színművész, aki egykor maga is oda járt.

„Én úgy érzem, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek és egyáltalán a művészetnek a szekerét le kell venni arról a vágányról vagy ki kell emelni abból a kátyúból, amelyre rátették, amikor azt mondták, hogy a művészet lényegénél fogva pártos. Nem. A művészet az szabad. A művészet lényegénél fogva szabad. (…) Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen, ami rólunk szól, majd arról a kis közösségről, amit hívjunk majd osztálynak.”

- fogalmazott Szarvas József színművész, szeptemberi várakozásait illetően.

A „régi” és az „új” SZFE kapcsán tekintsék meg teljes műsorunk:

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Törőcsik Mari halála - várják a kegyeletüket leróni kívánókat

Orbán Viktor: Isten Önnel!

Elhunyt Törőcsik Mari

Nincs is ennél szebb feladat! – Koltai Lajos exkluzív interjúja a Mandinernek

Közzétették az SZFE-filmet: Előre megtervezett volt a forradalom

További epizódok

Gulyás Gergely: Az Európai Parlament egy kártékony és értelmetlen szervezet

Kártékonynak és értelmetlen szervezetnek nevezte az Európai Parlamentet a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely volt Bayer Zsolt vendége a Bayer-showban. 2021. október 24.

Deutsch Tamás: Márki-Zay Péter szőröstül-bőröstül Gyurcsány embere

Nem véletlenül következett be Karácsony Gergely bukása – mondta Deutsch Tamás a Bayer show-ban. 2021. október 17.

Semjén Zsolt: Karácsony minden megnyilatkozásával saját magát rombolta

A Bayer show vendége Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt. 2021. október 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!