2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Törőcsik Mari halála - várják a kegyeletüket leróni kívánókat

2021. április 16., péntek 12:51

Mindazok, akik Törőcsik Marit, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznőt, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját szerették és tisztelték, akiket feledhetetlen színészi játékával elkápráztatott, akiknek mosolyt csalt az arcára, leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen a mai napon (2021. április 16.) 17 órától 21 óráig. A továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között. Törőcsik Mari kedvence a sárgarózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá.

A Nemzeti Színház előtt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és a teátrum társulatának tagjai az emlékezés virágait helyezték el Törőcsik Mari portréja előtt. 

A helyszínről jelentkezik tudósítónk, Pálinkás Petra

A teátrum kéri a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg, valamint, hogy a járványhelyzetre való tekintettel fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába távozzanak.

A Nemzeti Színház közlése szerint a művésznő lánya, Maár Teréz ezúton is szeretné megköszönni a Szombathelyi Markusovszky Kórház összes alkalmazottjának, illetve dr. Sámoczi Mariannának, hogy az elmúlt öt évben mindent megtettek Törőcsik Mari egészségéért.

Törőcsik Mari kérésére a művésznő temetését szűk családi körben tartják majd.

A magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászolja

 

Az alábbi videó merítést nyújt Törőcsik Mari Nemzeti Színházbeli szerepeiből, illetve részletet tartalmaz Maár Gyula Ez csak színjáték című filmjéből, amelynek zenéjét Selmeczy György szerezte.

 

KAPCSOLÓDÓ: 

Elhunyt Törőcsik Mari

Orbán Viktor: Isten Önnel!