2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Bayer show

Rigó Csaba: Magyarország sikeresen hozza helyzetbe a kis-és középvállalkozói szektort

A Hír TV Bayer show című műsorának Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke volt a vendége.

  • Rigó Csaba: Magyarország sikeresen hozza helyzetbe a kis-és középvállalkozói szektort

Miközben az ellenzéki sajtó és politikusok azt a benyomást igyekeznek kelteni, sajnos nem kis sikerrel, hogy például Magyarországon a közbeszerzések döntő többsége előre lejátszott, úgynevezett meghívásos közbeszerzés, tehát eleve megvan, hogy ki fog nyerni és azt hívják meg és még fügefa levélként meghívnak mellé valakit, aztán majd győz az akit előre kiszemeltek. Azonban az össz közbeszerzéseknek, az úgynevezett meghívásos, tehát zártkörű közbeszerzés mindössze 3 százaléka, a 97 százaléka nyílt. Nézzük a következő grádicsot, "ebben az országban mindet a Mészáros Lőrinc nyer, amit véletlenül nem ő azt meg a Tiborcz István", ugye ez az amit hallgatunk. Nézzük meg számszerűen a 97 százaléknyi nyílt közbeszerzés hány százalékát nyerik az úgynevezett kis- és középvállalkozások Magyarországon?  - tette fel a kérdést Bayer Zsolt, műsorvezető.

Az összes közbeszerzési eljárás az 10.300 darab volt, ebből 75 százalékot a kis- és középvállalkozások nyertek. Minden eredményesen leközbeszereztetett 100 forintból pedig 58 forintot vittek el. Most mondom az idei első féléves adatot, 100-ből 88 eljárásban a kis- és középvállalkozói szektor került ki nyertesként vagy abba a szektorba tartozó cég és 63 forintot vittek 100 forintból. Úgy látszik, hogy az Európai Uniós irányelv meg a magyar közbeszerzési törvény, amikor azt sulykolja, hogy hozzuk helyzetbe a kis- és középvállalkozói szektort akkor Magyarország ezt nagyon sikeresen teszi, hiszen ez a mutató folyamatosan nő.

- válaszolt Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Hír TV

További epizódok

Gulyás Gergely: Az európai gazdaság iszonyatosan megsínyli a szankciókat, Oroszország pedig nyer rajta

Gulyás Gergely: Az európai gazdaság iszonyatosan megsínyli a szankciókat, Oroszország pedig nyer rajta

A háborús szankciók bevezetése óta Európa gazdasága gyengült, ezzel szemben Moszkva erősödött - hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely a Bayer show-ban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: Oroszország soha ilyen áron nem tudta értékesíteni még a földgázt és a kőolajat, mint most. 2022. szeptember 25.
Dömötör Csaba: Az EU továbbra is nyomást próbál gyakorolni hazánkra

Dömötör Csaba: Az EU továbbra is nyomást próbál gyakorolni hazánkra

A HírTV Bayer Show című műsorának Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a vendége. 2022. szeptember 18.
Schmidt Mária: Ukrajna győzelmi esélyeit nem segíti elő az, ha mi fázunk

Schmidt Mária: Ukrajna győzelmi esélyeit nem segíti elő az, ha mi fázunk

Legalább tíz évre lenne szüksége Európának, hogy elegendő energiát termeljen - erről beszélt a Terror háza Múzeum főigazgatója a Bayer show vendégeként. 2022. szeptember 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!