2021. június 14.,
hétfő, Vazul napja

Ómolnár Miklós: Ebben az üzletben az emberélet nem számít, csak a profit

2021. május 16., vasárnap 21:51

Elképesztő, hogy a baloldal és a baloldali sajtó mennyire homokba dugja a fejét és hallgat, mint a sír, annak a hírnek a hallatán, hogy hirtelen megjelent 4 millió euró az uniós vakcinabeszerzési biztos Stella Kyriakides családi számláján – erről Ómolnár Miklós beszélt a Bayer show-ban. A Ripost főszerkesztője adásunkban beszámolt a botrányos európai uniós vakcinaszerződési ügyek részleteiről, valamint arról is, hogy valójában nem akarják a keleti vakcinagyártókat beengedni a piacra, azt ugyanis a nyugati gyógyszergyárak uralják.

Ómolnár Miklós elmondta, hogy a ciprusi számvevőszék is vizsgálódik az ügyben. A görög sajtóban már megjelentek információk, de az uniós média elfordítja a fejét. Ráadásul újabb tények kerültek napvilágra az egészségügyi biztossal kapcsolatban.

Kiderült, hogy hosszú éveken át, mielőtt a biztosi pozíciót elnyerte volna, megint kicsit bulvárosan fogalmazva, mondhatni, hogy a vakcinagyártók kitartottja volt. Ugyanis olyan alapítványoknak és szervezeteknek dolgozott, akár elnökként, amelyeket szinte kizárólag ezek a vakcinagyártók a Pfizer, a Moderna az AstraZeneca, a Johnson and Johnson finanszíroztak (…) ha megnézzük a pénzügyi beszámolóikat, akkor látható gyógyszergyárak a vakcinagyártók kitartottjai, vagyis ugyanaz a biztos asszony, aki a szerződéseket megkötötte, éveken át közvetve a fizetését ezektől a vakcinagyártóktól kapta

– hívta fel rá a figyelmet Ómolnár Miklós.

Kiemelte,

egy olyan családról van szó, amely évtizedek óta bizniszként kezeli az egészségügyet Cipruson. A szigetországban néhány éve óriási botrány volt belőle, hogy privatizálták a teljes onkológiai ellátást, tehát csak az ő magánbizniszük által lehetett rákkezeléshez jutni, sőt ez a mai napig így van.

Bayer Zsolt kérdésére, hogy miként derülhetett ki, hogy Stella Kyriakides számlájára, hirtelen hatalmas összeg érkezett, az újságíró elmondta, a ciprusi számvevőszék nyomán, amikor egy szanálás alatt álló bank pénzügyeit vizsgálták és akkor bukkantak a gyanús kifizetésre.

A ciprusi sajtó passzív megvesztegetésnek minősítette ezt a 4 millió eurót, vagyis nehezen bizonyítható, hogy pontosan mire kapta az uniós biztos a pénzt. Ómolnár Miklós elmondta, ráadásul az uniós vakcina szerződéseket az egészségügyi biztos asszony írta alá tavaly ősszel.

Késve írta alá. Jóval megelőzték az Európa Unió vakcina szerződéseit például az izraeliek, megelőzték, megelőzték az amerikaiak, megelőzte Nagy-Britannia, így is tudtak aztán előnyre szert tenni

– tette hozzá.

Szerinte a legnagyobb hiba a szerződésekben, hogy nincsenek benne pontos szállítási határidők és szankciók sem.

A nagy gyógyszeripari konglomerátumok, a vakcinagyártók azt csinálnak, amit akarnak. Ha valaki ráígér és mondjuk kétszer annyit fizet a vakcináért, akkor először értelemszerűen egy profitorientált ágazatról van szó, oda viszik a vakcinát

– ismertette. Úgy fogalmazott, ilyen szerződéseket járvány idején megkötni bűn.

Ómolnár Miklós arról is beszélt, hogy nem akarják a keleti vakcinagyártókat beengedni a piacra, amit a nyugati gyógyszergyárak uralnak. A halogatás is csak üzlet.

Olyan milliárdos üzletről van szó, mint a fegyvergyártás (…) senkit nem érdekel, hogy hányan halnak meg a járványban, senkit nem érdekel, hogy ezzel embermilliók életét teszik kockára, a profit kérdése mindent felülír

– mutatott rá.

Teljes adás:

 HírTV