2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Bayer show

Kövér László: Ezek nímandok, macskajancsik

Élesen bírálta a jelenlegi nyugati politikai elitet Kövér László házelnök a Bayer show-ban. Az Országgyűlés elnöke szerint azt látni, hogy Nyugaton szinte már nincsenek európai értékek, pedig - mint fogalmazott - Európa, attól Európa, hogy keresztény.

  • Kövér László: Ezek nímandok, macskajancsik

Ha európa nem keresztény, akkor nincs Európa (...) Európa szellemi értelemben megszűnik létezni - emlékeztetett Kövér László a HírTV stúdiójában Erdő Péter bíboros Kötcsén elmondott szavaira. 

Az Országgyűlés elnöke szerint az, hogy a keresztény értékeket ki akarják lúgozni és a helyére tömködni valamit, hogy az emberek azt gondolják, van valami annál is felsőbbrendűbb, mint amiben eddig éltek. 

Ez volt a komcsiknak is a kísérlete, az megbukott, ez is meg fog bukni

- tette hozzá.

Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy például a német társadalom döntő többsége teljesen mást gondol és érez, mint a politikai elitje és sajtója, Kövér László elmondta, ott szerinte morális és lelki terror van, ami néha egzisztenciális következményekkel is jár. 

Lehet, hogy Magyarország egy diktatúra, vagy diktatúra felé halad, de érdekes, itt mindenkit szabadon lehet pocskondiázni, aki a kormány oldalán áll, nincs sokszínű sajtónk, ellentétben Németországgal, ahol a sokszínű sajtó 80 százalékát zöld szavazók írják. Undorító, hányingerkeltő ez a képmutatás, ehhez képest a komcsik a '80-as években egészen komolyan vehetők voltak

- jelentette ki.

Úgy fogalmazott,

akik Nyugaton fújják a passzát szelek, azok a szellemi színvonalat tekintve is nímandok, macskajancsik.

Kiemelte, 

a helyzet egyenlőtlen, hiszen a másik oldalnak nincs veszítenivalója. Nekünk van Istenünk, hazánk, családunk. 

Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni

A Svédországban iskolai tananyagként bemutatott, Magyarországot gyalázó videóval kapcsolatban az Országgyűlés elnöke kijelentette: olyan szövetségesre nincsen szükségünk, amit ez a film tükröz.

Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén

- tette hozzá Kövér László.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!