2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Kocsis Máté: Véget ért az a kor, amikor szótlanul, tettek nélkül tűrjük a gyalázkodásokat

Hír TV

2019. október 27., vasárnap 21:30

A Hír TV Bayer show című műsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt a Bayer Zsolt vendége.

Hétfőn volt szerencséd, már, ha ezt szerencsének lehet nevezni, testközelből végig élvezni a nyitó ülésszakot, illetve mindazt, ami ott történt. Provokatív lesz az első kérdésem, hogy lehet ezt kibírni úgy, hogy az ember nem ragadtatja el magát, mondjuk akár a fizikai erőszakig, ezt nem tréfából kérdezem, hanem halálosan komolyan, isteni szerencse, hogy én nagy vagyok parlamenti képviselő, valószínűleg nekem nem menne – vetette fel a beszélgetés első témáját Bayer Zsolt műsorvezető, utalva Hadházy Ákos minősíthetetlen viselkedésére a Parlamentben.

Kocsi Máté elmondta, hogy egyre nehezebb, a kérdést pedig nem provokatívnak, hanem életszerűnek tartja. Önuralomra két dolog sarkalja őket, az egyik, hogy a Nemzet Templomát, az Országházat akkor is tiszteletben kell tartani, ha az ellenzék nem így tesz a másik, pedig politikai megfontolás okán fogalmazódik meg, hiszen pont ez az ellenzék célja az ilyen jellegű provokációkkal. Példátlan dolog, hogy a nép által választott miniszterelnök beszédét a pulpituson ilyen módon zavarja meg valaki, a feliratok is Hadházy Ákos fékevesztettségéről tanúskodnak. Képviselőtársairól elmondta, amint a felvételeken is látszik, nem vesztették el a fejüket. Kocsis Máté az üggyel kapcsolatban megjegyezte továbbá, hogy az RTL Klub megkereste őt olyan jellegű kérdésekkel, minthogy, egyet ért-e azzal, amit a kormánypárti képviselők csináltak, számíthatnak-e szankciókra és bele fér-e az országgyűlés kereteibe, amit a képviselők tettek és nem az atrocitás valódi mivoltját firtatták, a tisztelet hiányát Hadházy részéről.

A kérdés az RTL számára nem az, hogy belefér-e az, hogy a választott magyar miniszterelnököt a legalpáribb, legócskább módon provokálják, hanem az, hogy az a hat képviselő, akik ezt az állapotot megszünteti, az belefér-e. Tehát itt tart ellenzéki propagandasajtó és nyilván nekünk is majd viszonyulnunk kell majd ehhez az új helyzethez, én szerintem véget ért az a kor, amikor szótlanul és némán, tettek nélkül tűrjük azt, hogy a legdúrvább gyalázkodások menjenek, a tettek alatt nem fizikai tetteket értek, azt állítom, hogy országgyűlési törvény fegyelmi szabályaira vonatkozó passzusokat durván szigorítani kell, mindennek van határa, nincs olyan politikai vita amikor trágár szavakat írok ki az Országgyűlésben és nincs olyan politikai vita, amikor a pulpituson szónokló megválasztott magyar miniszterelnököt ilyen gusztustalan helyzetbe lehet hozni.

- mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Hír TV