2021. május 6.,
csütörtök, Ivett, Frida napja

Kásler Miklós: Senkinek, semmilyen kétsége ne legyen a keleti vakcinák iránt

2021. március 28., vasárnap 21:50

Rendkívül szegényesen állnánk átoltottságban, ha Magyarország nem vásárolt volna keleti vakcinákat – hívta fel rá a figyelmet Kásler Miklós a Bayer show vasárnapi adásában. Az emberi erőforrások minisztere leszögezte: a járványban az emberéletek megmentésének jelenlegi legjobb eszköze az oltás, mindegy, hogy az milyen országból származik.

Kásler Miklós adásunkban elmondta, sokkal több haláleset történt volna, ha a kormány februárban az ellenzék tanácsára enyhít a szabályokon.

Azt tudom mondani, hogyha a szorítások nem következnek be, abban az esetben az epidemiológusok számításai szerint az eltávozottak száma megduplázódott volna, 3-4 hét alatt

– tette hozzá.

Bayer Zsolt felvetésére, hogy az ellenzék részéről szinte „őrület” zajlott vakcinabeszerzés ügyben, a miniszter emlékeztetett, régen mindenki a szovjet vakcinát kapta, vagyis nagy az orosz oltási tradíció.

Abból kiindulni, hogy olyan vakcinát adnak oroszok millióinak, és kínaiak tízmillióinak, ami nem megfelelő, tehát kvázi a kínaiak irtják a kínaiakat, az oroszok az oroszokat, teljes badarság. Minden egyes ideérkező vakcina minden nemzetközileg elvárt adattal rendelkezik, a szakembereink kiválóak, helyben ellenőrizték a gyártási folyamatot, ami korszerű

– mutatott rá az Emmi vezetője.

Mint ismert, az ellenzéki pártok hónapok óta kongatják a vészharangot, azt hangoztatva, hogy a magyar egészségügy összeomlott, de Kásler Miklós közlése szerint ebből egy szó sem igaz.

Úgy fogalmazott,

minisztersége minden napján megbukott a magyar egészségügy, de meg sem rendült (…) ha csak valami egészen különös, egész Európát megroppantó katasztrófa nem történik, akkor a magyar egészségügy helyt fog állni.

Kásler Miklós beszélt a magyar eredettörténetről is. Bayer Zsolt felvetésére, hogy a magyarországi ellenzék és a sajtó még ebből a kérdésből is képes gúnyt űzni, a tárcavezető elmondta,

a kicsi törpe kisebbség észrevételei rendkívül felületesek, érdemi megnyilvánulásai nincsenek.

Teljes beszélgetés:

HírTV