2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hitvallók és ügynökök 11:05

Bayer show

Kásler Miklós: Senkinek, semmilyen kétsége ne legyen a keleti vakcinák iránt

Rendkívül szegényesen állnánk átoltottságban, ha Magyarország nem vásárolt volna keleti vakcinákat – hívta fel rá a figyelmet Kásler Miklós a Bayer show vasárnapi adásában. Az emberi erőforrások minisztere leszögezte: a járványban az emberéletek megmentésének jelenlegi legjobb eszköze az oltás, mindegy, hogy az milyen országból származik.

Kásler Miklós adásunkban elmondta, sokkal több haláleset történt volna, ha a kormány februárban az ellenzék tanácsára enyhít a szabályokon.

Azt tudom mondani, hogyha a szorítások nem következnek be, abban az esetben az epidemiológusok számításai szerint az eltávozottak száma megduplázódott volna, 3-4 hét alatt

– tette hozzá.

Bayer Zsolt felvetésére, hogy az ellenzék részéről szinte „őrület” zajlott vakcinabeszerzés ügyben, a miniszter emlékeztetett, régen mindenki a szovjet vakcinát kapta, vagyis nagy az orosz oltási tradíció.

Abból kiindulni, hogy olyan vakcinát adnak oroszok millióinak, és kínaiak tízmillióinak, ami nem megfelelő, tehát kvázi a kínaiak irtják a kínaiakat, az oroszok az oroszokat, teljes badarság. Minden egyes ideérkező vakcina minden nemzetközileg elvárt adattal rendelkezik, a szakembereink kiválóak, helyben ellenőrizték a gyártási folyamatot, ami korszerű

– mutatott rá az Emmi vezetője.

Mint ismert, az ellenzéki pártok hónapok óta kongatják a vészharangot, azt hangoztatva, hogy a magyar egészségügy összeomlott, de Kásler Miklós közlése szerint ebből egy szó sem igaz.

Úgy fogalmazott,

minisztersége minden napján megbukott a magyar egészségügy, de meg sem rendült (…) ha csak valami egészen különös, egész Európát megroppantó katasztrófa nem történik, akkor a magyar egészségügy helyt fog állni.

Kásler Miklós beszélt a magyar eredettörténetről is. Bayer Zsolt felvetésére, hogy a magyarországi ellenzék és a sajtó még ebből a kérdésből is képes gúnyt űzni, a tárcavezető elmondta,

a kicsi törpe kisebbség észrevételei rendkívül felületesek, érdemi megnyilvánulásai nincsenek.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

 

További epizódok

Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Azt a legszebb mondatot, amit egy agrárminiszter mondhat, hogy az ország kenyere biztosított, azt nyugodtan mondhatom, mert valóban így van - erről beszélt az agrárminiszter a Bayer show-ban. Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. 2022. július 03.

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

A Bayer show vendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. 2022. június 26.

Varga Judit: Mindannak ellentmond a globális minimumadó, mint amiért mi küzdünk

Varga Judit igazságügyi miniszter volt a HírTV Bayer show című műsorának vendége. 2022. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!