2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények

Következik:

Vezércikk 03:00

Kék hírek

Tűző napon, egy árokba hajítva találták meg a kiskutyákat Szentesen

Tűző napon, egy árokba dobva találtak 8 kölyökkutyát Szentes határánál múlt pénteken.

  • Tűző napon, egy árokba hajítva találták meg a kiskutyákat Szentesen

Egy arra járó nő vette észre a kutyusokat, akiket az árokba dobtak a hatalmas hőségben. A nő azonnal segítséget kért több menhelytől is, viszont azok elutasították a befogadásukat férőhely hiánya miatt. Szerencsére a Szentesi Természet és Vadvédelmi Mentőközpont készségesen a segítségükre sietett. Felkerestük a Központot, hogy érdeklődjünk a kutyák állapotáról. 

– Délután 4 óra magasságában érkeztek hozzánk a kutyánk, teljesen kimerülten és kiszáradva – meséli Apavári Györgyné, a mentőközpont munkatársa.

Dr. Lehoczky János főállatorvos látta el az állatokat, visszahűtötték őket, némelyikük infúzióra is szorult, majd mind a nyolc állaton elvégezték a féregtelenítést is.

– Mi ugye leginkább természetben élő vadállatokkal és madarakkal foglalkozunk, tehát nekünk is teljesen új volt ez a helyzet – mondja.

Egy átlagos menhelyen a beérkező állatokat két hét karanténban tartják, ez idő alatt pedig megkapják az összes kötelező oltást is. Ebben az esetben ez nem volt megoldható, viszont nagyon szerették volna, ha felelős gazdikhoz kerülnek a kutyusok, ezért mindent megtesznek azért, hogy biztosan az összes szükséges oltást megkapják.

– Minél hamarabb megpróbáljuk gazdisítani őket, ami nagy örömünkre sikerül is, hiszen nyolc kutyából már csak kettő vár egy szerető gazdira. Viszont az az egyetlen kikötésünk, hogy ha elviszik a kutyusokat 48 órán belül a központ ellátó orvosához vigyék el beoltatni őket, hogy legyen róla papíros bizonyíték, hogy megkapták a kötelező oltásokat, orvosi igazolás formájában – teszi hozzá.

A hat gazdisodott kutyusból négyet helyiek fogadtak örökbe, aminek kifejezetten örülnek az ott dolgozók, hiszen így nyomon tudják majd követni az életútjukat. 

Nagyon gyakoriak az ilyen esetek, mivel nagyon sok a szaporító, illetve az emberek nagyon felelőtlenül nem ivartalanítják a kutyáikat, pedig ez az ő felelősségük lenne. Pont emiatt, a Szentesi Mentőközpont is szeretne felkészülni az ilyen esetekre, jelenleg egy külső kórtermen dolgoznak, hogy minél több állatot tudjanak ellátni és befogadni, amire adományokat is gyűjtenek. Arra kérik az állatbarátokat, hogy aki tud, az segítsen nekik ebben.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!