2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Tűző napon, egy árokba hajítva találták meg a kiskutyákat Szentesen

Tűző napon, egy árokba dobva találtak 8 kölyökkutyát Szentes határánál múlt pénteken.

  • Tűző napon, egy árokba hajítva találták meg a kiskutyákat Szentesen

Egy arra járó nő vette észre a kutyusokat, akiket az árokba dobtak a hatalmas hőségben. A nő azonnal segítséget kért több menhelytől is, viszont azok elutasították a befogadásukat férőhely hiánya miatt. Szerencsére a Szentesi Természet és Vadvédelmi Mentőközpont készségesen a segítségükre sietett. Felkerestük a Központot, hogy érdeklődjünk a kutyák állapotáról. 

– Délután 4 óra magasságában érkeztek hozzánk a kutyánk, teljesen kimerülten és kiszáradva – meséli Apavári Györgyné, a mentőközpont munkatársa.

Dr. Lehoczky János főállatorvos látta el az állatokat, visszahűtötték őket, némelyikük infúzióra is szorult, majd mind a nyolc állaton elvégezték a féregtelenítést is.

– Mi ugye leginkább természetben élő vadállatokkal és madarakkal foglalkozunk, tehát nekünk is teljesen új volt ez a helyzet – mondja.

Egy átlagos menhelyen a beérkező állatokat két hét karanténban tartják, ez idő alatt pedig megkapják az összes kötelező oltást is. Ebben az esetben ez nem volt megoldható, viszont nagyon szerették volna, ha felelős gazdikhoz kerülnek a kutyusok, ezért mindent megtesznek azért, hogy biztosan az összes szükséges oltást megkapják.

– Minél hamarabb megpróbáljuk gazdisítani őket, ami nagy örömünkre sikerül is, hiszen nyolc kutyából már csak kettő vár egy szerető gazdira. Viszont az az egyetlen kikötésünk, hogy ha elviszik a kutyusokat 48 órán belül a központ ellátó orvosához vigyék el beoltatni őket, hogy legyen róla papíros bizonyíték, hogy megkapták a kötelező oltásokat, orvosi igazolás formájában – teszi hozzá.

A hat gazdisodott kutyusból négyet helyiek fogadtak örökbe, aminek kifejezetten örülnek az ott dolgozók, hiszen így nyomon tudják majd követni az életútjukat. 

Nagyon gyakoriak az ilyen esetek, mivel nagyon sok a szaporító, illetve az emberek nagyon felelőtlenül nem ivartalanítják a kutyáikat, pedig ez az ő felelősségük lenne. Pont emiatt, a Szentesi Mentőközpont is szeretne felkészülni az ilyen esetekre, jelenleg egy külső kórtermen dolgoznak, hogy minél több állatot tudjanak ellátni és befogadni, amire adományokat is gyűjtenek. Arra kérik az állatbarátokat, hogy aki tud, az segítsen nekik ebben.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!