2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Kék hírek

Tűz miatt két társasház lakásai váltak lakhatatlanná Zalaegerszegen

Több mint húsz embert kellett kimenekíteni az otthonából, nyolcan enyhe füstmérgezést szenvedtek, miután szombat délután kigyulladt egy zalaegerszegi társasház, a lángok pedig a szomszédos épületre is áterjedtek; a polgármester segítséget ajánlott a károsultaknak.

  • Tűz miatt két társasház lakásai váltak lakhatatlanná Zalaegerszegen

Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: nem sokkal öt óra előtt, a Holub József utcai háromszintes épület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a lángok. A tűz a homlokzaton keresztül gyorsan továbbterjedt, elérte a felsőbb szinteket és a tetőteret, valamint a házzal egybeépült egyik szomszédos társasházat is.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak az épülethez, amelyből a rendőrök segítségével több mint húsz embert és két kutyát hoztak ki. Nyolcan könnyebb füstmérgezést szenvedtek.

A jelentős nagyságú területen égő lángokat hét óra körül sikerült elfojtani, de az utómunkálatok és a tető bontása miatt tovább tart a védekezés. A két társasházban összesen 16 lakást érintett a tűz és a füst - egy lakás teljesen kiégett -, egy harmadik társasház lakásait pedig az oltás miatti víz érte el - jelezte a szóvivő.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzat kinyittatta a páterdombi városrész közösségi házát, ahol a kiköltöztetett lakóknak ideiglenesen helyet biztosítanak. A 16 lakásban összesen 49-en élnek, közülük egy házaspár kért segítséget, őket egy apartmanban szállásolták el, a többi lakó családtagoknál, rokonoknál tölti az éjszakát.

A polgármester jelezte: a kárfelmérést követően az önkormányzat - a biztosító kárkifizetését szükség szerint kiegészítve - segít a házak helyreállításában.

Az MTI helyszíni információi szerint a tüzet vélhetően egy elektromos töltő okozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!