2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Tragikus HÉV-gázolás: Matyi felébredt a kómából

Jobban van és felébredt a kómából az a 16 éves középiskolás, aki 3 héttel ezelőtt Óbudán véletlenül a HÉV elé lépett, mivel zenét hallgatott, és emiatt nem vette észre az érkező szerelvény jelzését. A Borsnak a fiú édesapa számolt be Matyi állapotáról.

  • Tragikus HÉV-gázolás: Matyi felébredt a kómából

Mint azt akkoriban a Bors is megírta, Matyi éppen iskolába sietett a Pomázi otthonából Budapestre, amikor a vágányra lépett. Az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium 11. osztályos diákja éppen kedvenc zeneszámait hallgatta headsettel, emiatt nem vette észre, hogy az érkező szerelvény hangjelzéssel figyelmeztette. 

Súlyosan sérült, de jobban van

Matyit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az orvosok mindent elkövettek a megmentése érdekében, és a jelek szerint ezúttal sikerrel jártak. Zsolt, a 16 éves fiú édesapja a Borsnak elmondta, hogy van most a gyermeke.

Szerencsére már ott tartunk, hogy felébredt a kómából és egyre jobb az állapota. Továbbra is intenzív osztályon kezelik, de láthatóan érti, hogy hol van. Beszélni még nem tud, mert tubus van a szájában, ezért a baleset körülményeiről sem tudtuk még megkérdezni 

– mondta a szülő.

Nem akart öngyilkos lenni

– Szeretnénk tudni, hogy mire emlékszik, de most az a legfontosabb, hogy mielőbb felépüljön. Az első három nap volt a kritikus, az orvosok pedig folyamatosan tájékoztattak bennünket. A kezelés egy hétórás műtéttel kezdődött, melyet további sikeres beavatkozások követtek. 

A combját és a csípőjét érték a legsúlyosabb sérülések. A feje is károsodott, de azt nem kellett operálni. Lélegeztették és több infúziót is kapott. 

A mesterséges kómából több lépésben ébresztették fel, szerencsére jól reagált a szervezete a beavatkozásokra. Azt egyértelműen kimondhatjuk, hogy egy egyszerű baleset történt, Matyi sajnos figyelmetlen volt, mert megszokásból közlekedett – reagált a férfi azokra a Facebookon is megjelent találgatásokra, melyek szerint a fia öngyilkossági kísérletet követett el.

 

A diákokkal elbeszélgettek az iskolában

Zsolt még elmondta, hogy Matyinak két testvére van, akik már nagyon várják haza. A teljes felépülésre még várni kell, a kórházi ellátás után egy hosszabb rehabilitáció következik.

Sikerült beszélnünk a kamasz néhány ismerősével is.

Teljesen kiegyensúlyozott családi életet él, az iskolatársai is kedvelik. Az anyagiakban sem szűkölködik, szép otthona van Pomáz egy népszerű részén 

– árulta e a Borsnak a család egy barátja.

A diák balesete után egyébként a gimnáziumban komolyabban elbeszélgettek a gyerekekkel arról, hogy a közlekedés során körültekintően kell viselkedni, illetve zenét sem szabad olyan hangerővel hallgatni, hogy az meggátolja a biztonságos tájékozódást.

 

Néhány évvel ezelőtt Mátyásföldön történt egy hasonló baleset, ám annak áldozta életét vesztette. Az illető ugyancsak a mobiltelefonján tárolt zeneszámokat élvezte, mielőtt a HÉV elgázolta.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!