2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Tragédia Tomajmonostorán: Megúszhatja a börtönt a sofőr

Elkerülheti a rácsok mögé jutást az a buszvezető, aki a járművén felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán - írja a Bors. Inez Flóra órákat töltött egyedül a tűző napsütés miatt szaunává vált utastérben, majd péntek reggel a debreceni kórház intenzív osztályán meghalt.

  • Tragédia Tomajmonostorán: Megúszhatja a börtönt a sofőr

Mardossa a bűntudat azt a sofőrt, aki az óvodabuszon felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. 

A gyermek hőgutát kapott és napokkal később meghalt. 

T. István Inez Flórát, a gyermeket a tiszaderzsi megállóban vette át a szülőktől, majd leültette egy hátsó ülésre. Ezután még felvett néhány óvodást is iskolást, nem sokkal később leparkolt a tomajmonostorai önkormányzat mellett. A településen az önkormányzat és az iskola épülete egymás mellett, az óvodáé velük szemben található. A közelben egy üzlet is elhelyezkedik. A parányi, 730 lelket számláló településen éppen ezen a területen a legnagyobb a forgalom, mégsem tűnt fel senkinek, hogy a kis óvodás a járműben rekedt. Utólag már senki sem tudja megmondani, hogy ez mivel magyarázható, illetve azt sem, hogy a gyermek kiáltozott-e segítségért a fokozatosan felforrósodó járműben. 

Kívülről a busz sötétített ablaka miatt talán nem láthatták, az viszont biztosra vehető, hogy Flóra csak órákkal a buszvezető végzetes hibája után veszítette el az eszméletét. A rendőrség büntetőeljárást, a buszvezetőt foglalkoztató önkormányzat pedig belső vizsgálatot indított. Fazekas Szabolcs polgármestert a Bors elérte telefonon, aki későbbre ígért tájékoztatást.

Általában felfüggesztett

Az ismert jogász, Borbély Zoltán értesült a tragédiáról, és a Borsnak kifejtette szakértői véleményét:

– A buszvezető tettét kétféleképpen is minősíthetik. Elítélhetik gondatlanságból elkövetett emberölésért, de valószínűbb, hogy foglalkoztatás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetésért kell majd felelnie. Mindkét cselekmény felső büntetési tétele öt év. A bírói gyakorlat általában az, hogy az elkövető végül nem kerül börtönbe, mert a büntetése végrehajtását felfüggesztik

– mondta a szakértő.

Az érvényben levő kormányrendelet szerint hat éven aluli gyermek a személyszállítási szolgáltatás igénybevételére kísérő nélkül nem jogosult. Ha hat éven aluli gyermekeket csoportosan szállítanak, minden 10 gyerekre legalább egy kísérőnek kell jutnia.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!