2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Tragédia a Hajógyári-szigeten: szívbeteg lett a gyásztól a meghalt Géza testvére

Összeomlott a család, miután ítéletet hoztak H. Géza rejtélyes halálával kapcsolatban. A fiatal 11 éve vesztette életét egy Hajógyári szigeti buli után, a megölésével vádolt biztonsági őröket azonban most jogerősen is felmentették.

  • Tragédia a Hajógyári-szigeten: szívbeteg lett a gyásztól a meghalt Géza testvére

Családjuk kíséretében ballagott a vádlottak padjára B. Ádám és Z. Alfréd, az a két biztonsági őr, akiket azzal vádoltak, hogy félmeztelenre vetkőztetve, kegyetlen verés után eszméletlenül a Dunába dobták egy 7 méteres falról a Hajógyári szigeten bulizó H. Gézát 2011 decemberében.

2016-ban ugyan a két őrt bizonyítékok hiányában felmentették, azonban pár év múlva egy rejtélyes koronatanú jelentkezett, aki új információval szolgált: állítása szerint ő is ott mulatott a kérdéses napon, és látta, amint a két őr egy eszméletlen, letolt nadrágos embert cipel, ezért 2020-ban perújítást rendeltek el. A rejtélyes koronatanú korábban a börtönből jelentkezett be a tárgyalásra, ahol csalás miatt ült.

Utolsó szó jogán mindkét biztonsági őr tagadta a vádakat:

Nem követtem el ezt a bűncselekményt, lassan 12 éve iszom ennek a levét, rossz értelembe véve. És nagyon szeretném, ha véget érne a felesleges hadjárat. Nem szeretnék ebben többet nyilatkozni– mondta B. Ádám.

Ugyan ezt szeretném elmondani, nem követtem el ezt a borzalmat. Nekem is és a családomnak is 11 éve teher, de ártatlan vagyok– szögezte le Alfréd.A perújítást a bíróság elutasította, a bíró mindkét férfit jogerősen felmentette, mert szerinte a koronatanúként megjelenő szemtanú túl sokszor változtatta meg a vallomását.

A tárgyaláson, megjelent Géza családja is, akik az ítélet után összetörten távoztak a teremből:

Nem felmentő ítéletre számítottunk, az biztos– mondta a Borsnak Katona Zoltán, Géza testvére, aki zokogó családtagjait vigasztalta a tárgyalóterem előtti padon – Csalódottságot és bosszút érzek, igazságtalannak tartom, hogy kisétált innen ez a két ember, csak azért, mert nem tudtunk kézzel fogható bizonyítékokat bemutatni. Ezek után úgy érzem, hogy a testvérem nem kap igazságtételt – szögezte le. Elmondta, hogy a család belerokkant a történtekbe:

Szívbeteg lettem, és nézzék meg, hogy néz ki édesanyám. Tönkretették az életünket, és már ki lehet jelenteni, hogy megúszták. Meg kell tanulnunk együtt élni ilyen fokú igazságtalansággal– mondta a felzaklatott testvér, aki a terem elhagyásakor a vádlottnak azt mondta: „kint megvárunk”, azonban lapunknak elárulta semmit nem fog tenni:

- Nem tervezek bosszút, annál felnőttebb vagyok. Még csak mondani sem akarok nekik semmit.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!