2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Kék hírek

Tragédia a Hajógyári-szigeten: szívbeteg lett a gyásztól a meghalt Géza testvére

Összeomlott a család, miután ítéletet hoztak H. Géza rejtélyes halálával kapcsolatban. A fiatal 11 éve vesztette életét egy Hajógyári szigeti buli után, a megölésével vádolt biztonsági őröket azonban most jogerősen is felmentették.

  • Tragédia a Hajógyári-szigeten: szívbeteg lett a gyásztól a meghalt Géza testvére

Családjuk kíséretében ballagott a vádlottak padjára B. Ádám és Z. Alfréd, az a két biztonsági őr, akiket azzal vádoltak, hogy félmeztelenre vetkőztetve, kegyetlen verés után eszméletlenül a Dunába dobták egy 7 méteres falról a Hajógyári szigeten bulizó H. Gézát 2011 decemberében.

2016-ban ugyan a két őrt bizonyítékok hiányában felmentették, azonban pár év múlva egy rejtélyes koronatanú jelentkezett, aki új információval szolgált: állítása szerint ő is ott mulatott a kérdéses napon, és látta, amint a két őr egy eszméletlen, letolt nadrágos embert cipel, ezért 2020-ban perújítást rendeltek el. A rejtélyes koronatanú korábban a börtönből jelentkezett be a tárgyalásra, ahol csalás miatt ült.

Utolsó szó jogán mindkét biztonsági őr tagadta a vádakat:

Nem követtem el ezt a bűncselekményt, lassan 12 éve iszom ennek a levét, rossz értelembe véve. És nagyon szeretném, ha véget érne a felesleges hadjárat. Nem szeretnék ebben többet nyilatkozni– mondta B. Ádám.

Ugyan ezt szeretném elmondani, nem követtem el ezt a borzalmat. Nekem is és a családomnak is 11 éve teher, de ártatlan vagyok– szögezte le Alfréd.A perújítást a bíróság elutasította, a bíró mindkét férfit jogerősen felmentette, mert szerinte a koronatanúként megjelenő szemtanú túl sokszor változtatta meg a vallomását.

A tárgyaláson, megjelent Géza családja is, akik az ítélet után összetörten távoztak a teremből:

Nem felmentő ítéletre számítottunk, az biztos– mondta a Borsnak Katona Zoltán, Géza testvére, aki zokogó családtagjait vigasztalta a tárgyalóterem előtti padon – Csalódottságot és bosszút érzek, igazságtalannak tartom, hogy kisétált innen ez a két ember, csak azért, mert nem tudtunk kézzel fogható bizonyítékokat bemutatni. Ezek után úgy érzem, hogy a testvérem nem kap igazságtételt – szögezte le. Elmondta, hogy a család belerokkant a történtekbe:

Szívbeteg lettem, és nézzék meg, hogy néz ki édesanyám. Tönkretették az életünket, és már ki lehet jelenteni, hogy megúszták. Meg kell tanulnunk együtt élni ilyen fokú igazságtalansággal– mondta a felzaklatott testvér, aki a terem elhagyásakor a vádlottnak azt mondta: „kint megvárunk”, azonban lapunknak elárulta semmit nem fog tenni:

- Nem tervezek bosszút, annál felnőttebb vagyok. Még csak mondani sem akarok nekik semmit.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádol egy egykori nyomozót, aki három bankot rabolt ki - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.
Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy 39 éves férfit Siklóson, akit Németországban köröztek emberrablás és túszejtés, fegyveres rablás, valamint más súlyos bűncselekmények miatt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!