2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Kék hírek

Testvéri rémálom: telefonon hallgatta végig a nő, amint kivégzik a húgát

Az áldozat éppen a nővérével csevegett telefonon, amikor ámokfutó exbarátja rárontott egy kalapáccsal. A férfi már hetek óta zaklatta az asszonyt.

  • Testvéri rémálom: telefonon hallgatta végig a nő, amint kivégzik a húgát

A 27 éves focista, Giovanni Padovani nagyjából egy éve kezdett viszonyt az 56 éves Alessandra Mateuzzival, ami először csak távkapcsolatnak indult, ugyanis a férfi Szicíliában játszott, míg az asszony Bolognában dolgozott és élt. Mikor rövid időre mégis találkoztak, az brutalitásba fulladt:

- Tányérokat dobált, lámpákat tört össze, januárban pedig már zaklatta a testvéremet

 - mondta Alessandra nővére, Stefania a Corriere del Mezzogiornonak.

Bár ezután Alessandra rövidesen szakított a fiatal focistával, a helyzet nem javult, mi több, csak romlott: Padovani ugyanis folyamatosan üldözte Alessandrát, hol telefonon, hol pedig személyesen zaklatta, máskor pedig az erkélyen keresztül próbált meg bejutni az asszonyhoz, így nem csoda, hogy Alessandra fel is jelentette a férfit a rendőrségen.

A szomszédok szerint a nő rettegett exétől, aki őrültként lihegett a nyomában. Arra kérte a házbelieket, hogyha Padovani csenget, nehogy beengedjék az épületbe:

- Sandra nagyon félt attól a férfitől, kitartó volt és erőszakos. Be sem engedte

 - mesélte a lapnak az egyik házbeli. 

A férfi ennek ellenére sem állt le, mi több, miután a napokban kihagyott egy meccset, és ezért saját csapata, a Sancataldese is kidobta, fogta magát, és egyenesen Bolognába utazott. 

Ott letáborozott Alessandra háza előtt, ahol megint csak órákon át leskelődött az asszony után, akire végül kalapáccsal és baseball ütővel felfegyverkezve támadott rá, miközben Alessandra éppen Stefaniával beszélt telefonon, akinek így végig kellett hallgatnia a telefonban húga haláltusáját és sikolyait: 

- Sikoltozni kezdett, azt ordította, hogy Ne, Giovanni, ne, könyörgöm, segíts! Én 30 kilométerre lakok onnan, azonnal hívtam a rendőrséget, de mire kiértek, agyonverte

 - idézte a The Sun a gyászoló Stefania helyi televíziónak adott interjúját. 

Az eset országszerte hatalmas felháborodást váltott ki az olaszokból, azzal vádolják ugyanis a hatóságokat, hogy nem hanyagul bánnak a bántalmazott nőkkel, Alessandra feljelentésével sem foglalkoztak időben. Két napja Marta Cartabia igazságügyi miniszter ezért vizsgálatot rendelt el a bolognai rendőrség körében - tudta meg az Ansa. 

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!