2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Tüzes szerda

A hét közepén számos kisebb-nagyobb tűzesetnél avatkoztak be a katasztrófavédelem tűzoltóegységei, de közúti balesetekhez is riasztották őket. Az M1-es autópályán pár kilométeren belül több ütközés is volt, szerencsére nem történt nagyobb baj. Szombathelyen a gázcsövet rongálta meg egy balesetes jármű.

  • Tüzes szerda

Tegnap összesen 207 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A 79 tűzesetet és a 65 műszaki mentést összesen 263 hivatásos, 22 önkormányzati és 5 létesítményi tűzoltóegység, valamint 18 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 59 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre. 

 

Személyautó és motor ütközött össze tegnap délután a Zsámbék és Szomor közti úton, Mány külterületén. A balesetben egy embert súlyos, egy pedig könnyebben megsérült, az esethez mentőhelikopter is érkezett. A bajnai hivatásos és bicskei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd felitatták a kifolyt üzemanyagot és hűtőfolyadékot. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Három személykocsi karambolozott Budapest harmadik kerületében, a Szentendrei úton szerda délután. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat és felitatták a kifolyt üzemanyagot. A balesetben ketten megsérültek.

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyházán, a Szikes utcában tegnap. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat, majd biztosították a helyszínt. A mentők két embert szállítottak kórházba. 

Két személyautó ütközött össze tegnap kora reggel Pécsett, a Kanizsai Dorottya úton. Az egyik járműben csak a sofőr, a másikban ketten utaztak. A mentősök két embert szállítottak kórházba, mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.

Egy személykocsi és egy kisteherautó ütközött össze szerdán, kora délután az 1111-es út 6. és 7. kilométere között, Pomázon. A pomázi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat szakemberei két könnyű sérültet megfigyelésre kórházba szállítottak. Az érintett útszakaszt a mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Három helyen több jármű is ráfutásos balesetet szenvedett az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán szerda délután. A Bicske térségében bekövetkezett balesetsorozat első pontján, a 27-es kilométernél öt személyautó ütközött össze, a 30-as kilométerszelvényben további két kamion, innen száz méterre pedig három személygépjármű szenvedett balesetet. Az utóbbi baleset helyszínéről a mentők egy embert szállítottak kórházba. A műszaki mentést a törökbálinti hivatásos és a bicskei önkormányzati tűzoltók végezték.                 

Tegnap délután két autó hajtott egymásba a 74-es és a 76-os főút találkozásánál, Zalaegerszeg határában, az egervári elágazónál. A karambol következtében az egyik autó az árokba csúszott. A balesethez riasztott városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. A raj megszüntette a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon egy sávon haladt a forgalom. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Villanyoszlopnak csapódott tegnap késő este egy személyautó Békéscsabán, a Lencsési úton. A sofőr sérülések nélkül elhagyta az autóját. Az ütközés következtében az elektromos vezetékeket tartó oszlop megdőlt. A helyi hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.  

Utoléréses balesetet szenvedett három személygépkocsi szerda reggel a 3-as főút Bag és Aszód közötti szakaszán, a Pesti úton. Az aszódi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben érintett három ember egyike sem sérült meg. Az érintett útszakaszon a mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Egy parkoló autónak, majd egy fának hajtott egy személyautó az 510-es főúton, Dunaharaszti belterületi szakaszán szerda délelőtt. A balesethez riasztott szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Kidöntötte a lakossági bemeneti gázcsövet egy kisteherautó Szombathelyen, az Almássy László utcában szerda este. A szombathelyi hivatásos tűzoltókkal szinte egy időben érkeztek meg a gázszolgáltató szakemberei is a helyszínre, elszorították a csövet, ezzel a szivárgás megszűnt. Az eset során nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.  

Letörött egy húsz méter maga fenyőfa felső ága Egerben, a Kapás utcában szerdán. A közlekedést és a lakóházakat is veszélyeztető faágat a város hivatásos tűzoltói emelőkosaras járműről láncfűrésszel eltávolították.

Leszakadt egy tíz méter magas fa ága és a telefonvezetéken landolt Péterhidán, a Fő utcán szerda délelőtt. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel darabolták le az ágat. Az eset során személyi sérülés nem történt. Belegen az út felé dőlt egy fűzfa, veszélyeztetve a közúti közlekedést. A nagyatádi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eltávolították a fát, megelőzve egy esetleges balesetet. 

Eltörött a becsatlakozó cső egy vízóraaknában tegnap délután Mezőberényben, a Rózsa utcában. A csőtörés következtében az aknában és környezetében nagy mennyiségű víz gyülemlett fel. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a vizet, majd a területet átadták a vízművek munkatársainak. Az eset során senki sem sérült meg. 

Munkavégzés közben kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy munkagép a 8419-es út 5-ös kilométerénél, Mórichida belterületi szakaszán szerda délelőtt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a csornai hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a tűz a közelben tárolt bálákra nem terjedt át.

Teljes terjedelmében égett tegnap egy motorkerékpár Pomázon, a Bem József utcában. A város önkormányzati tűzoltói rövid idő alatt eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy melléképületben szerdán Hajdúszoboszlón, a Kossuth utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, a teljes terjedelmében lángoló épületet három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották. A helyiségben egy gázpalack is felrobbant. Az épületben egy mezőgazdasági gép mellett hét malac is volt, őket időben ki tudta terelni gazdájuk, nem sérültek meg.

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház tegnap reggel Miskolc külterületén, a Nehéz utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták a harminc négyzetméteres ingatlant. A tűz a berendezési tárgyakat és a tetőszerkezetet érintette. Az eset miatt az épület lakhatatlanná vált.

Egy lakatlan parasztház égett szerdán éjszaka Bőcsön, az Esze Tamás utcában. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz. Az egységek négy gyorsbeavatkozó sugárral elfojtották a lángokat és átvizsgálták a házat. A tűz az egész épületet érintette, az eset során nem történt sérülés.

A tűzhelyen felejtett sütőolaj gyulladt meg egy pétfürdői társasház első emeleti lakásában tegnap, nem sokkal éjfél előtt. A tűz továbbterjedt a közelben lévő bútorokra és berendezési tárgyakra. Az ott lakó három ember a pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a lakást. Az egységek a tűz eloltása után átszellőztették a lakást, a lépcsőházban lakó huszonöt ember elhagyta az épületet. A család egyik tagját a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Egy harminchat négyzetméteres makói parasztház tetőszerkezete égett négy négyzetméteren a Dembinszky utcában. A tűzhöz a makói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid idő eloltották a tüzet.

Kigyulladt egy garázs a tizenhatodik kerületben, a Budapesti úton szerda délután. A lángokat a fővárosi tűzoltók oltották el. A munkálatok közben az egységek több gázpalackot kivittek az épületből. A tűzben egy autó kiégett, de sérültje nem volt az esetnek.

Műanyag hulladékgyűjtők kaptak lángra Budapest harmadik kerületében, a Bécsi úton csütörtökön hajnalban. A tűz egy társasházra is átterjedt. A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Két lépcsőház megtelt füsttel, azokat az egységek ventilátorokkal átszellőztették. Az oltási munkák idejére hetven lakónak el kellett hagynia az épületet, a lépcsőház átszellőztetése után visszatérhettek otthonukba. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Egy fából készült szalmatároló és a benne lévő két körbála égett Kecskemét-Hetényegyháza külterületén szerda délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Mintegy négyhektárnyi területen égett le kaszáló tegnap délelőtt Túrkeve külterületén. A lángok egy közelben lévő napraforgótáblát, valamint bálákat veszélyeztetett. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fojtották el a tüzet, amikor kiérkeztek, már csak foltokban, egy hektáron égett. Személyi sérülés nem történt és anyagi kár sem keletkezett.

Szerdán több helyen avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hivatásos és önkormányzati tűzoltóegységei szabadterületen keletkezett tűzeseteknél. Nyírpilisen négyszáz, Baktalórántházán ötszáz négyzetméteren pusztítottak a lángok. Pátrohán és Zajtán kerti hulladék, Tuzséron az avar égett. A beavatkozók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és gyorssugarakkal számolták fel a tűzeseteket. 

A tegnapi napon négy esetben riasztották szabadtéren keletkezett tűzesetekhez Békés megye tűzoltóit. A délutáni órákban Mezőkovácsházán, a Szabadság utcában, egy lakatlan ház udvarán kigyulladt az aljnövényzet. Az ötven négyzetméteren égő gaz veszélyeztette a szomszédos ingatlanokat. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy gyorssugárral eloltották, majd átvizsgálták a területet. Az esti órákban Tótkomlós külterületén gyulladt ki egy gabonatábla. A kétszáz négyzetméteren égő gabonát a helyi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Nem sokkal később Mezőhegyes közelében, a 4427-es út mentén csaptak fel a lángok, ahol kétszáz négyzetméteren égett az elszáradt aljnövényzet, veszélyeztetve ezzel a közeli gabonatáblákat. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók eloltották a növényzetet, majd átvizsgálták a területet. Ezzel a tűzesettel egy időben Medgyesegyháza közelében, a 4434-es út mentén is felcsaptak a lángok. Az árokparton ötven méter hosszan égett az elszáradt gaz és avar, a tűz veszélyeztette az arra közlekedőket. Az esethez riasztott gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesetek során senki sem sérült meg. 

Ezer négyzetméteren lángolt a száraz fű és az avar Sándorfalván, a Csúzdi dűlőn, egy tanya udvarán. A lángok továbbterjedését a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók megakadályozták. A délutáni órákban százötven négyzetméteren a kiszáradt aljnövényzet gyulladt meg Mórahalom külterületén is. A szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt fojtották el a lángokat.

Kakucson, az Ibolya utcában egy telken körülbelül kétszáz négyzetméteren a gaz égett, a tűz átterjedt a szomszéd telkére is. A tulajdonosok a dabasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt oltani kezdték a tüzet. A dabasi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, a területet pedig átvizsgálták.

A tűzmegelőzési hatósági tevékenység keretében szerdán kettőszáztizenöt ellenőrzést tartottak, ezek során hetvenegy szabálytalanságot találtak a szakemberek, hét intézkedésre volt szükség.

A polgári védelmi tevékenység során tegnap hatvankettő ellenőrzést végeztek, kötelezést nem adtak ki.

A katasztrófavédelem iparbiztonsági szakemberei szerdán kettő üzemazonosítást végeztek, szabálytalanságra nem bukkantak. Egy biztonsági dokumentáció vizsgálatot tartottak, szabálytalanságot nem találtak. Kettő veszélyes ipari üzemben tartottak hatósági ellenőrzést, nyolc szabálytalanságra derült fény, egy helyszíni intézkedésre volt szükség. A szakemberek egy egyéb ellenőrzést is lefolytattak, szabálytalanságot nem találtak.

Tegnap közúton ötvenöt járművet ellenőriztek, tizenhárom tartozott az ADR (veszélyes áruk közúti szállításának szabályai) hatálya alá.A szakemberek három szabálytalanságot tártak fel, kilenc helyszíni intézkedésre volt szükség. Tegnap kettőszázhét vasúti járművet ellenőriztek a szakemberek, hatvanöt tartozott a RID (veszélyes áruk vasúti szállításának szabályai) hatálya alá. Szabálytalanságra nem derült fény. A katasztrófavédelem szerdán négy vízi járművet ellenőrzött, egyik sem tartozott az ADN (veszélyes áruk vízi úton történő szállításának szabályai) hatálya alá, szabálytalanságra nem derült fény. Tegnap egy légi járművet ellenőriztek a szakemberek, ez az ICAO-TI (légi veszélyesáru-szállítás szabályai) hatálya alá tartozott, szabálytalanságot nem találtak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!