2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kék hírek

Szörnyű légi katasztrófa történt: lezuhant egy gép, mindenki meghalt

A gép fedélzetén mindenki meghalt, jelenleg nem tudják még, mi lehet a rakomány között, veszélyesnek nyilvánította a kormány.

  • Szörnyű légi katasztrófa történt: lezuhant egy gép, mindenki meghalt

Az ukrán céghez tartozó Antonov 12 teherszállító gép Szerbiából szállt fel, és Banglades lett volna a végcélja, ahova a fedélzeten lévő fegyvereket és lőszereket szállította.A tervek szerint jordániai fővárosban, Ammánban állt volna meg tankolni, ide azonban már nem érkezett meg, ugyanis a görögországi Kavala városához közel lezuhant, a fedélzeten utazó 8 ember pedig meghalt. 

A mentőkön, tűzoltókon kívül a görög hadsereg robbanóanyag-szakértői is azonnal a helyszínre érkeztek, ugyanis a hírek szerint a gép ismeretlen, veszélyes anyagot szállított, így biztosítaniuk kell a környéket, mielőtt a mentési munkálatok megkezdődnek - írta a BBC. Bár egy ismeretlen, fehér anyagot találtak, az első mérések nem találták veszélyes anyag nyomait a levegőben: 

- A mérések jelenleg nem mutatnak semmit, de instabilitást figyeltünk meg a területen. Emellett intenzív a hőség és a füst, valamint egy ismeretlen, fehér anyagot észleltünk. Addig nem mehetünk a közelébe, míg a különleges erők csapatai úgy nem tájékoztatnak minket- mondta a lapnak a Marios Apostolidis altábornagy, az észak-görög tűzoltóság munkatársa. 

Kiderült, hogy a tragédiának voltak előjelei, a pilóta ugyanis már nem sokkal a felszállás után motorhiba miatt leszállási engedélyt kért a kavalai reptértől, ám sajnálatos módon a kifutót már nem érte el. A valóságos tűzcsóvává vált zuhanást többen is látták a környéken, mivel az ijesztő közelségben volt a kavalai lakóövezethez: 

- Minden tele volt füsttel és olyan zajt adott ki, amit leírni sem tudok. Láttuk, hogy elmegy a hegy mellett, majd visszafordul és egy mezőre zuhan- mondta a lapnak az egyik lakó, Aimilia Tsaptanova, aki csak azon csodálkozott, hogy nem zuhant rájuk a monstrum. 

 

A gép olyannyira lángolt, hogy a folyamatos robbanásoktól megközelíteni sem lehetett az elején: 

- Minden lángolt, nagyon féltünk. Rengeteg autó érkezett rögtön, de nem tudtak a közelébe jutni, mert a roncs felől folyamatosan robbanásokat lehetett hallani- mesélte az asszony. 

A szerb védelmi miniszter elismerte, hogy a gép náluk szállt fel és fegyvereket szállított, a célját pedig több megálló után érte volna el. Bár a gépet az ukrán Meridian üzemeltette, egyelőre semmi nem utal arra, hogy a fegyverszállítmánynak köze lenne az országban zajló háborúhoz. 

Június végén egy orosz katonai gép zuhant le az oroszországi Rjazanyban, a fedélzeten többen meghaltak és többen meg is sérültek. 


Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!