2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Kék hírek

Saját kisfiával fajtalankodott egy nő Győr-Moson-Sopron megyében

  • Saját kisfiával fajtalankodott egy nő Győr-Moson-Sopron megyében

Egy nő gyermekét "rendezetlen életvitele" miatt többnyire a fiú dédnagymamája gondozta, nevelte. A kisfiút 5 éves korában a járási hivatal védelembe vette és nevelőszülőnél helyezte el. Engedélyezték az anyjának, hogy a győri gyermekvédelmi szakszolgálat hivatalos helyiségében havonta kétszer egy-egy órát felügyelet nélkül kapcsolatot tarthasson vele. A nő rendszeresen meglátogatta a kisfiút a meghatározott napokon és időpontokban. 2020-ban ezeken a láthatásokon vagy egy udvaron lévő, félreeső helyre, vagy az épület mellékhelyiségébe vitte a 7 éves gyerekét és többször, ahogy írják a Győri Fellebbviteli Főügyészség Origónak küldött közleményében,

"SZEXUÁLIS CSELEKMÉNYT VÉGZETT, ILLETVE VÉGEZTETETT" VELE.

A kisfiú 2020. június 12-én beszélt arról a nevelőszülőjének, mit tette vele az édesanyja. A nevelőszülő jelezte ezt a gyerek gyámjának, majd feljelentést tettek.

A KISFIÚ ÉRZELMILEG ÉS ÉRTELMILEG IS SÚLYOSAN ELMARADOTT. EGY AUGUSZTUSI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY ALAPJÁN INTÉZETBEN KELLETT ELHELYEZNI.

A Győri Törvényszék idén tavasszal, május 19-én kihirdetett ítéletében

A GYEREK ANYJÁT FOLYTATÓLAGOSAN ELKÖVETETT SZEXUÁLIS ERŐSZAK MIATT ÖT ÉS FÉL ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÉS HAT ÉV KÖZÜGYEKTŐL ELTILTÁSRA ÍTÉLTE.

Emellett végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné és a szülői felügyeleti jogát is megszüntették. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a nő és védője felmentésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészségen úgy látták, hogy a kiszabott büntetés enyhe. A nő ugyanis a születésétől kezdve alig törődött a gyermekével. Amikor a kisfiú végre szeretetteljes és nyugodt környezetbe került, kedvező fejlődés indult el nála, amit

AZ ANYJA ERKÖLCSILEG MÉLYEN ELÍTÉLENDŐ, A GYERMEK BIZALMÁVAL GÁTLÁSTALANUL VISSZAÉLŐ MAGATARTÁSÁVAL TÖNKRETETT.

Az eljárás a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Fotó: Illusztráció - Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!