2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Rejtély, hol van az autó, melyben Diana hercegné szörnyethalt

Tulajdonosa szeretné visszakapni annak a luxuslimuzinnak a roncsait, amelyben a néhai Diana hercegné halálos autóbalesetet szenvedett 1997. augusztus 31-én.

  • Rejtély, hol van az autó, melyben Diana hercegné szörnyethalt

Negyed évszázaddal ezelőtt, 1997. augusztus 31-én halálos autóbalesetet szenvedett Diana hercegné. A baleset körülményeit azóta is számos titok övezi. Egyes feltételezések szerint egy félresikerült titkosszolgálati művelet okozta a tragédiát, míg más arról beszél: Diana terhes lehetett a halálakor. Annyi bizonyos: a halálautó a mai napig nem került vissza a tulajdonosához. Sőt: azt sem tudni pontosan, hol van.

Jean-Francois Musa nagyon szeretné visszakapni a tulajdonát képező Mercedes-Benz S280-as autót, amely tagadhatatlanul egyike a XX. század legismertebb járműveinek. A férfi egy amerikai múzeumban állítaná ki a roncsot – írja a Daily Star. Musa tervével azonban van egy kis gond: a francia hatóságok negyed évszázad elteltével sem akarják visszaadni a kocsit, sőt, jelenleg az sem tisztázott, hogy található. Annyi bizonyos, hogy 2017-ig egy rendőrségi raktárban volt a Párizs agglomerációjába tartozó Créteil közelében, onnan azonban már elszállították.

Fogalmam sincs, hol lehet az autó jelenleg. 

Annyit tudok, hogy jogilag az enyém, és természetesen vissza akarom kapni. Már vissza kellett volna adniuk, de ezt mégsem tudták eddig megtenni – magyarázta a férfi.

Rejtélyek övezik a halálautót

A Mercedest – Diana halálához hasonlatosan – több rejtély övezi. Nem csak azt nem tudni, hol van most, de az sem tisztázott, 1999-ben miként gyulladhatott ki. Két évvel a baleset után ugyanis egy titokzatos tűzesetben számos része megsemmisült, ezt azonban a francia hatóságok akkor megpróbálták eltussolni. 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!