2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Pszichiátrián kezelik a sofőrt, aki a buszban hagyta a négyéves kislányt

Pénteken érkezett a hír: elhunyt az a négyéves kislány, akit az óvodabuszban hagyott a sofőr Tomajmonostorán.

  • Pszichiátrián kezelik a sofőrt, aki a buszban hagyta a négyéves kislányt

A járműben ötven fokig kúszott fel a hőmérséklet, neki pedig reggel nyolctól délután háromig kellett ezzel a kegyetlen hőséggel dacolnia, miután csak ekkor találtak rá. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, sajnos azonban az orvosok kitartó küzdelme és a családtagok imái sem bizonyultak elegendőnek a megmentéséhez. Egy szakértő a Borsnak arról beszélt: azt, amin a kis Inez Flóra keresztül ment, egy felnőtt sem élte volna túl. 

– Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből – mondta a lapnak Dr. Ács Orsolya gyermekorvos. 

Pszichiátrián kezelik a sofőrt

A pénteki tragikus hírt követően már nem foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, hanem halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség. A Tények információi szerint a sofőrt, T. Istvánt az eset óta pszichiátrián kezelik.

A buszsofőr, amikor megtudta, mi történt a kislánnyal, pszichiátriára került. A falu lakói öngyilkosságtól féltik – hangzott el a TV2 híradásában.

A Borsnak korábban megszólalt a sofőr fia. "Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval"– mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt: "Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk."

Folytatódik az eljárás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást a buszban felejtett négyéves kislány ügyében, miután a gyermek pénteken elhunyt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Mári Ilona elmondta: a továbbiakban halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség az eset körülményeit.

A kislányt a debreceni gyermekklinika intenzív osztályán ápolták. A Debreceni Egyetem (DE) sajtószolgálata péntek délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az intenzív osztály szakemberei mindent megtettek, hogy megmentsék a kislány életét, de a legmagasabb szintű ellátás ellenére a gyermek meghalt.     Korábban a szoljon.hu adott hírt arról, hogy "életveszélyes állapotban vittek kórházba egy négyéves kislányt, akit egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek kedd reggel Tomajmonostorán és csak délután találtak rá".

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje az MTI-nek akkor megerősítette: a mentők a kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, Debrecenbe.     

A megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt közölte, hogy még aznap eljárást indított a Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

Bors - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!