2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Kék hírek

Prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló állapotos nőt Budapesten

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy házaspárral és nőtársukkal szemben, akik 2019-ben egy pesterzsébeti ingatlanban bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek egy gondokság alatt álló várandós nőt.

  • Prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló állapotos nőt Budapesten

  A főőügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a 35 éves férfi és 29 éves felesége egy XX. kerületi házban élt, míg az ügy harmadik vádlottja, egy 33 éves nő prostituáltként dolgozott, és a házaspártól bérelt egy lakrészt, ahol a "vendégeit" fogadta.

    A házaspár 2016 körül ismerkedett meg a cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló sértettel, akit a férfi testvére mutatott be nekik. A sértett az ezt követő években többször ellátogatott a házaspár házába, hogy a férfi testvérével találkozzon, a kapcsolatuk azonban 2019-ben megszakadt.

    Mivel a sértett 2019 májusában a gondnoka számára is elérhetetlenné vált, bejelentése alapján a rendőrség elrendelte a nő körözését.

    A két vádlott nő 2019 novemberében a VIII. kerületben összetalálkozott a sértettel, majd beültették egy autóba és a pesterzsébeti ingatlanba vitték, ahol erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették.

    A sértettet regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, oda róla készített fényképeket töltöttek fel, és szőke póthajat is készíttettek neki.

    A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel minden esetben a vádlottak egyeztettek időpontot, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét és vették át a pénzt az ügyfelektől, amelyet a saját megélhetésükre fordítottak.

    Amikor a sértett ellenkezett, illetve közölte, hogy nem akarja folytatni a szexmunkát, a vádlottak bántalmazták, és mivel tudtak arról, hogy a nő állapotos, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét. Mindemellett a vádlottak folyamatosan felügyelték és ellenőrzésük alatt tartották a sértettet, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM-kártyát, rázárták az ajtót, és soha nem hagyták egyedül az ingatlanban - áll a közleményben.

    A sértett 2019. december 11-én végül az egyik vendégétől kért segítséget, elmondta neki a valódi nevét és azt, hogy kényszer hatására végzi a szexmunkát. A férfi bejelentést tett a rendőrségen.

    A vádlottak még aznap inaktiválták a sértett profilját az internetes oldalon, majd a nőt gépkocsival Szabadegyházára vitték és ott magára hagyták.

    A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozva - olvasható az ügyészségi közleményben.

Képünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!