2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hitvallók és ügynökök 11:05

Kék hírek

Pilótának adta ki magát és több, mint 100 millió forintot csalt ki a sértettektől

A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. június 22-én csalás, lopás, közokirattal visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt - nem jogerősen - 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte G.Zs.I. vádlottat. A bíróság ezen túlmenően több, mint 100 millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a férfit a sértettek részére.

Az ítéleti tényállás alapján a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon álnéven ismerkedett meg a sértettekkel, akikkel érzelmi kapcsolatba került. A férfi valótlanul azt állította a sértetteknek, hogy pilótaként dolgozik így jó anyagi körülményekkel rendelkezik, befolyásos kapcsolatai vannak és több üzleti befektetéssel is bír.

Kapcsolataik során a vádlott különböző indokokra hivatkozással - így például gépjármű- vagy ingatlanvásárlás okán, kedvező befektetési- vagy valuta átváltási lehetőségre hivatkozva -, a sértettektől, illetve azok hozzátartozóitól több, mint 100 millió forint készpénzt csalt ki. A vádlott az átvett pénzösszegeket megélhetésére fordította, nem állt szándékában sem azok visszafizetése, sem valuta- vagy ingatlan vásárlása. Emellett a csalások sértettjeitől, illetve hozzátartozóiktól készpénzt és értéktárgyakat is lopott, közokiratokat vett magához.

A bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését a vádirattal egyezően és lemondott a tárgyalás jogáról. Akként nyilatkozott, hogy megbánta tettét és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az általa okozott kárt a sértettek részére megtérítse.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség, a vádlott és védője is 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozataik megtételére.

A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerősen kiszabott 7 év börtönbüntetés tartamáig fenntartotta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bozótvágóval támadt a rendőrökre egy férfi - videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki bozótvágóval támadt a rendőrökre. 

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!