2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Kék hírek

Pénzbírságot és eltiltást is kapott a próbavásárlással lekapcsolt illegális halkereskedő

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) még júliusban indított eljárást egy horgász ellen, akit Kiskörénél értek szabályszegésen. Most kiderült, hogy milyen következményekkel járt az illegális halkereskedelem.

  • Pénzbírságot és eltiltást is kapott a próbavásárlással lekapcsolt illegális halkereskedő

Még júliusban „próbavásárlással” értek tetten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálatának (ÁHSZ) munkatársai egy illegális halkereskedőt. 

A 250 ezer forintos ellenértékért egy 19 kilogrammos (85 centiméter hosszú), egy darab 6 kilogrammos (60 centiméter hosszú) és egy darab 5,5 kilogrammos (58 centiméter hosszú) tőpontyra tettek szert az állami halőrök. 

A sikeres üzletkötés azonban az eladó személy számára nem várt módon folytatódott. A pénz átadását követően a tiszai vízi rendőrök és az állami halőrök őt, valamint a halak kifogásában és eladásában közreműködő személyeket is feltartóztatták. 

Az illegális halkereskedő ügyében már megszületett a büntetés is. „A szabálysértő horgászt 150 ezer forint halvédelmi bírságot kapott, valamint két évre eltiltották a halfogásra jogosító okmány váltásától” – tájékoztatta a heol.hu-t Csernóczky Judit, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal sajtóreferense.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!