2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Online tanulásra kiadott laptopot értékesített a szülő

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat egy büntetett előéletű 28 éves férfival szemben, aki a koronavírus járvány ideje alatt a gyermeke számára biztosított laptopot értékesítette.

  • Online tanulásra kiadott laptopot értékesített a szülő

A vádlott 2021 márciusában felvette a kapcsolatot azzal a Kaposvár környéki általános iskolával, ahová kisgyermeke járt, hogy biztosítsanak neki egy otthoni online tanulásra alkalmas laptopot. A férfit azonban csalárd szándék vezette, mivel az eszközt eleve azért igényelte, mert pénzzavarát a készülék értékesítésével akarta megoldani.

Az iskola jóhiszeműen az apa rendelkezésére bocsátotta a számítógépet, ő azonban már az átvétel napján értékesítette a laptopot, ezáltal az iskolának közel 100.000,-Ft kárt okozott. A kisgyermeket az apa által elkövetett bűncselekmény miatt egyébként nem érte hátrány, mivel az online tanuláshoz szükséges feltételek egyéb módon biztosítva voltak a számára, iskolai feladatait megfelelően el tudta végezni.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfival szemben elzárás büntetés kiszabására, és a sértett oktatási intézménynek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Somogy Megyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!