2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Ők lövöldöztek a magyar rendőrökre

Megérkezett a bíróságra az a két iraki migráns, akik hétfőn több mint harminc kilométeren keresztül menekültek az őket üldöző, szirénázó autós rendőrök elől. Közben folyamatosan lőttek a rendőrökre. Végül futva próbáltak meg elmenekülni. Egy speciális egység kommandósai fogták el őket. Ahogy nem sokkal később négy társukat is, Győr mellett az autópályán. Most a banda mind a hat tagja bíróság elé áll, ahol döntenek a letartóztatásukról.

  • Ők lövöldöztek a magyar rendőrökre

Már dél előtt megérkezett a bíróságra az a migránsbanda, akik más migránsokat akartak átcsempészni az országon.

Bilincsben, vezetőszáron, rengeteg rendőr gyűrűjében érkeztek meg a bíróságra.

Szó szerint semmitől sem riadt vissza a bűnbanda, ezt parancsolta meg nekik a főnökük, akit egyelőre nem sikerült elfogni.

Egészen pontosan azt mondta nekik:

Lőjétek a rendőröket!

Azután egy olyan furgonba szálltak be, amelynek a sebességváltója mellett egy pisztoly volt. Később 21 migránst vettek fel, és indultak el Budapest felé.

Inárcson lett gyanús a kisteherautó a rendőröknek, meg is akarták állítani, de ők tovább száguldottak. A záróvonalon áthajtva, többször a leállósávban rémítették halálra az autósokat, közben hajmeresztő, elképesztően veszélyes manővereket mutatott be a sofőr. A társa pedig az utasításnak megfelelően lőni kezdett. Célzottan a rendőrökre. 

A megalapozott gyanú szerint ki akartak törni az őket üldöző három rendőrautó által felvett alakzatból, ezért a kisteherautót az egyik rendőrautó irányába kormányozta a sofőr. azt legkevesebb 30 centire meg is közelítette.

Összesen öt célzott lövést adott le a rendőrautók felé, és négy üvegpalackot is feléjük dobott.

Budapestre érve, még mindig a megengedettnél nagyon sokkal gyorsabban haladva, a záróvonalon áthajtva a leállósávba hajtottak, majd a buszsávban haladtak tovább, amíg a nagy dugó miatt már meg kellett állniuk.

Ekkor a két férfi kiszállt a kisteherautóból és a szalagkorláton átugorva elfutottak, miközben tovább lőttek az őket gyalog üldöző rendőrökre.

A két iraki migránsnak négy társa is volt. Szintén migránsok, illetve egyikük migrációs hátterű. Őket Győr mellett fogták el az autópályán. Ők sem akarták megadni magukat, a bilincselésnek is ellenállt egyikük, és volt, akit csak sokkolóval tudtak ártalmatlanítani.

A nyomozó ügyészség most gyanúsítottként hallgatta ki a két férfit, akik nem tettek vallomást és panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

A többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, és mindkét elkövetőt őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizetbe vett hat férfi letartóztatását indítványozta. Álláspontjuk szerint a migránsok eljárásban való jelenléte kizárólag a letartóztatásukkal biztosítható. A nyomozás egyik elsődleges célja a szervezett elkövetéssel gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfiak kapcsolatrendszerének feltárása, a teljes elkövetői kör felderítése.

Borítókép (Csudai Sándor, Origo)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!