2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Kék hírek

Nőnek adta ki magát a csaló férfi

A zsarolás bűntette, csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki interneten nőnek adta ki magát, így kért pénzt óvatlan férfiaktól, illetve zsarolással követelt tőlük átutalást.

  • Nőnek adta ki magát a csaló férfi

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a nyomozó hatóság 15 rendbeli zsarolás bűntettével, 38 rendbeli csalás bűncselekményével, és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségével gyanúsítja megalapozottan az elkövetőt.

A férfi internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált, ezekhez az internetről töltött le fotókat. Az álprofil felületén vele kapcsolatba került férfiaktól valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért, illetve további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket, illetve azt a tényt, hogy társkereső oldalra regisztráltak és itt kapcsolatot létesítettek.

Az egyik esetben az elkövető valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy találkozik vele, ezért cserébe 80.000 Ft-ot kért. A sértett 2020. szeptember 30-án átutalta ezt az összeget a csaló bankszámlájára. Ezt követően az elkövető édesanyja orvosi kezelésének költségeire kért pénzt. Ezért a sértett három alkalommal összesen 380.000 forintot utalt át. Ezután az elkövető azt állította, hogy felbérelték arra, hogy a sértettről adatokat szerezzen azért, hogy leleplező cikket írjanak róla. A sértett félelmében három alkalommal összesen 300.000 forintot utalt át. Ezután az elkövető hamis ügyvédi iratokat készített, azokat megküldte sértettnek, ennek okán ügyvédi költségre követelt pénzt. A sértett két alkalommal összesen 295.000 forintot utalt át.

Ezután az elkövető fenyegetésére, miszerint kiadja a róla megszerzett információkat, a sértett 520.000 Ft-ot utalt át. Az elkövető a fentieken kívül is kért pénzt a visszafizetés szándéka nélkül, így a sértett huszonhárom alkalommal utalt át különböző összegeket.

Az elkövető ennek a sértettnek csalással és zsarolással összesen 2.631.090 Ft. kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!