2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kék hírek

Nem várt fordulatokkal folytatódott ma reggel Gyárfás Tamás tárgyalása

Kedden reggel a Fővárosi Törvényszéken folytatódott a Fenyő-gyilkosság ügyében elrendelt eljárás.

  • Nem várt fordulatokkal folytatódott ma reggel Gyárfás Tamás tárgyalása

Gyárfás Tamás, az ügy gyanúsítottja elsőként érkezett. A felbujtással vádolt Gyárfás a tárgyalás előtt a Blikknek azt mondta, nyugodt, mert szerinte tisztult a kép, és a bíróság is belátja majd, nincs köze a sajtócézár több mint két évtizede történt kivégzéséhez.

A tárgyalás Portik Tamás videós meghallgatásával kezdődött. Portik nehezményezte, hogy miért a büntetés-végrehajtás kihallgatási irodájában hallgatják meg, de elfogadta, hogy csak a következő tárgyalási napokon jelenhet meg személyesen. Ellenben panaszt jelentett be, mert szerinte a személyes jelenlét híján nem tud kommunikálni a védőjével.

 

Portik ezután megpróbálta kizáratni a sajtót a videós meghallgatásáról is. Azt is kérte a bírótól, hogy a ma kihallgatott tanúkat idézzék be újra, mert személyesen kíván nekik kérdéseket feltenni. Tasnádi Péter nem jelent meg a mai tárgyalás kezdésére, illetve egykori felesége sem jelentkezett be távmeghallgatásra.

Ezt követően Gyárfás ügyvédje, Zamecsnik Péter észrevételt jelentett be a korábbi tanúk vallomásainak ellentmondásai miatt. Gyárfás szerint a négy tanú közül többen is hazudnak, és a vallomások szemben állnak egymással.

Az ügyész ezután indítványt tett Portik vonatkozásában a meghatalmazott védőjének elmarasztalására, mivel az nem jelent meg a tárgyaláson, és ebből kifolyólag nem látja el megfelelően a feladatát.

Fotó: Czerkl Gábor

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!