2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Nem tartott megfelelő követési távolságot - vádemelés

A Tatabányai Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki nem tartott megfelelő követési távolságot és két személygépkocsival ütközve balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

  • Nem tartott megfelelő követési távolságot  - vádemelés

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2020. év szeptemberében személygépkocsival közlekedett Tarján felöl Tatabánya irányába. A vádlott nem tartott megfelelő követési távolságot, így neki ütközött az előtte szabályosan közlekedő nő által vezetett személygépkocsinak. A vádlott ekkor balra kormányozta gépjárművét, átlépte a záróvonatalt és a szemből érkező férfi által vezetett személygépkocsinak is neki ütközött. Mind a hárman megsérültek a balesetben, közülük a nőnek maradandó fogyatékosságot eredményező bal alkar és csukló sérülése keletkezett.

A vádlott megállt, odament a baleset helyszínére, látta, hogy a balesetben résztvevő nő megsérült, azonban a helyszínről a mentőszolgálat, rendőrség értesítése nélkül távozott.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, valamint hosszabb időre tiltsa el a járművezetéstől. Ezen túlmenően rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!