2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kék hírek

Mindössze egy napot élt az újszülött, amikor kiderült, hogy halálos beteg

Szülei nem reménykedtek abban, hogy túléli a kislányuk, de aztán csoda történt.

  • Mindössze egy napot élt az újszülött, amikor kiderült, hogy halálos beteg

Amikor a kis Rachael Young több mint 100 daganattal a testén megszületett, nem számítottak arra, hogy túléli. A kislány mindössze 24 órás korában betegedett meg. A vizsgálatok kimutatták, hogy gyermekkori myofibromatosis legsúlyosabb formája kínozza. A jóindulatú daganatok az újszülött minden fontos szervében, köztük a szívében is ott növekedett. Az állapota pedig olyan ritka, hogy az orvosok a legrosszabbra készítették fel Rachael összetört szívű szüleit.

- Hatalmas sokk volt ez számunkra. Egészséges terhességem volt, így fogalmunk sem volt arról, hogy mi vár ránk. Az orvosok azt mondták, hogy 40 éve nem láttak még ilyet, és nem tudták, hogy tudják-e kezelni Rachaelt, mivel nem volt olyan esetük, amihez hasonlítani tudták volna. Olyan sivár kezdet volt ez számára – emlékezett vissza a 37 éves Katie, mit éltek át férjével, amikor megtudták, hogy pár napos lányuknak több mint 100 daganat van a testében.

Mivel a daganatai jóindulatúak voltak és nem rákosak, úgy döntöttek, kemoterápia a legjobb módja a kezelésének. A kis Rachael bekerült egy kísérleti kutatásba, és két hetes korában intenzív kemoterápiás kezelést kapott a cambridge-i Addenbrooke's Kórházban. Az eredmény pedig az orvosokat is lenyűgözte, a most már 20 hónapos Rachael teljesen tumormentesnek számít.

- A kemoterápia miatt állandóan beteg volt, és rengeteg fertőzést is kapott. Szondán keresztül kellett táplálni. Nagyon nehéz volt a családnak, hogy külön kellett lennie, és Henrynek rettenetesen hiányzott. Csak azt akarta, hogy a kishúga otthon legyen – tette hozzá az anyuka.

 

A bátor Rachael minden egyes kemoterápiás kezelésért egy üveggyöngyöt kapott, így végül majdnem 1000-et gyűjtött össze. A gyöngyöket a kórház ajándékozza a fiatal betegeknek, hogy megjutalmazza őket, amiért bátrak voltak a kemény kezelések során.

- A gyógyulása olyan sok reményt adott nekünk a jövőre nézve, amire nem is számítottunk. Nem tudtuk, hogy el fogjuk-e veszíteni őt. Mindazok ellenére, amin keresztülment, ő a legboldogabb gyerek, aki mindenkinek mosolyog. Henry izgatottan várja, hogy a húga hazatérjen, egyszerűen nem hagyja abba az ölelgetését – mondta Rachael anyukája, Katie a Mirrornak.

Rachaelt még mindig háromhavonta meg kell vizsgálni, hogy ellenőrizzék a daganatokat, de eddig még nem tértek vissza, és már minden rendben van vele. Sőt mivel az anyaméhben kezdődtek, nem valószínű, hogy visszatérnének. 

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!