2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

Milliókat fizethet Opitz Barbi rosszakarója a szexvideó miatt

Miután feljelentést tett, még évekig várhat Opitz Barbara, hogy elégtételt kaphasson az internetre felkerült meztelen videója miatt. A Borsnak Dr. Baracsi Katalin internetjogász nyilatkozott az ügy várható kimeneteléről.

  • Milliókat fizethet Opitz Barbi rosszakarója a szexvideó miatt

Az elmúlt napokban Opitz Barbi is beállt azok közé, akik internetes zaklatás áldozatai lettek. Ez annak köszönhető, hogy a fiatal énekesnőről is kikerült egy meztelen videó, amit annak idején exének küldött el. Az X-Faktor egykori nyertese megtette a szükséges jogi lépéseket, és elindította a folyamatot, hogy a bűnös elnyerje méltó jutalmát. Az üggyel kapcsolatban lapunk Dr. Baracsi Katalint kérte fel, hogy mondja el szakmai véleményét a helyzetről.

– Ezt úgy hívják, hogy bosszúpornó – kezdte a Borsnak a szakértő. – Elsősorban ez egy személyiségi jogokkal való visszaélés, továbbá ez magába foglalja annak is a lehetőségét, hogy miután valaki látta ezt a videót, az könnyedén elkezdheti zaklatni ezek alapján a képek láttán. Becsületsértési ügy is válhat belőle. A probléma az, hogy a mai világban az internet gyors, de sajnos a jog világa nem – mondta Katalin, aki az ügy lehetséges menetébe is beavatta a Borst.

– A kezdet az, hogy büntetőeljárásban szépen megállapítják, hogy tényleg történt-e bűncselekmény. Ez alsó hangon legalább egy másfél éves történet. Később, miután a bíróság kihirdette a videó terjesztőjének bűnösségét, utána polgári perben lesz majd Barbinak lehetősége sérelemdíjként valamifajta kompenzációt követelni, ami akár milliókat is jelenthet – tette hozzá az internetjogász, aki hozzátette, hogy reméli, el fog jutni a társadalom addig a pontig, amikor már nem lesz ilyen gyakori a meztelen videókkal való önkényes visszaélés.

A Bors felkereste az X-Faktor egykori énekesnőjét, de menedzsmentjének állítása szerint Barbi nem kíván már többet hozzátenni a történethez. Csak várja, hogy végre elüljön a por.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!