2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kék hírek

Megvágta a porcelán a lányt, 17 évvel később amputálták a lábát

Addig több száz kezelésen vett részt, de egyik sem használt.

  • Megvágta a porcelán a lányt, 17 évvel később amputálták a lábát

17 évig küzdött egy vágásos sérüléssel egy nő. Rebecca Humphreys 15 éves volt, amikor egy porcelándarab megsértette a lábát. Akkor úgy tűnt, a sérülés alig nagyobb annál, mintha egy papírlap vágta volna meg.

Két héttel később aztán rögbilabda méretűre duzzadt fel a lába, ebből tudták, hogy komoly a probléma. Az orvosok azonban hallani sem akartak arról, hogy levágják Rebecca lábát. Kiderült, hogy a porcelán okozta vágás idegsérülést okozott a lánynál, ám a dokik szerint Rebecca csak szimulálta a fájdalmat. Ennek ellenére óriási kínok gyötörték őt, ráadásul egy idő után már a fájdalomcsillapítók sem hatottak.

Az évek során a lány több száz orvosnál, különféle kezeléseken, terápiákon járt, mégsem gyógyult meg a lába és az idegsérülése. Rebeccának aztán annyira elhatalmasodott a sérülése, hogy a munkáját is fel kellett adnia. Néhány hónappal ezelőtt pedig az orvosok is belátták, nincs más lehetőség, csak az amputálás. A 33 éves nő elmondta, sokkal boldogabbnak érzi magát a beavatkozás után.

– Egyszer sem gondoltam problémának az amputációt. Úgy érzem, mintha jelentős súly került volna le a vállamról. Olyan, mintha egy második esélyt kaptam volna az élettől. Hálás vagyok a sok támogatásért is - nyilatkozta Rebecca.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!