2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Megszólalt a szemtanú bombafenyegetés miatt Debrecenben leszállított repülőről: Iszonyatos hangja volt

A Lengyelországba tartó gép bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre, így két magyar vadászgép kísérte az utasszállítót a debreceni reptérre. A hangtól több településen is a szívükhöz kaptak az emberek.

  • Megszólalt a szemtanú bombafenyegetés miatt Debrecenben leszállított repülőről: Iszonyatos hangja volt

A Magyar Honvédelem Gripenjeit tegnap délután riasztották, miután egy Lengyelországból Izraelbe tartó gép bombafenyegetést kapott - közölte a Magyar Honvédség. Hozzátették, hogy a gép már Romániában járt, amikor a fenyegetésre fény derült, így a román-magyar határig a román légierő gépei kísérték a járatot, onnan vették át a magyar Gripenek a biztosítást.

A Cívishír szerint a gép a Hunyad megyei Lupány fölött fordult vissza Magyarország felé, innen vették az irányt a debreceni reptérre. A lap szerint a Poznanból Tel-Avivba menő járat Boeing 737-esének este negyed nyolc előtt öt perccel kellett volna megérkezni Izraelbe, azonban a Debreceni Nemzetközi Reptér közleménye szerint valamivel délután negyed öt körül landolt a magyar reptéren.

- 16 óra 06 perckor egy Boeing 737-800-as típusú repülőgép érkezett a Magyar Légierő vadászgépeinek kíséretében a repülőtérre, biztonsági okokra hivatkozva - írták.

 Elárulták, hogy az utasokat és a személyzetet is a szabályzatnak megfelelően kiszállították.

A leszállás után a repülőgép fedélzetén tartózkodó 148 utas, valamint a személyzet kiszállítása a protokollfolyamatok szerint megtörtént, akik így biztonságosan várakozhatnak a terminálépületben. A repülő, valamint az eset körülményei az illetékes hatóságok által vizsgálat alatt állnak. További tájékoztatást a vizsgálat lezárása után adnak 

- közölték. 

A vadászgépes kíséret azonban a fél megyére a frászt hozta, több városból is jelezték: hallották és látták is az utasszállítót, és az azt kísérő furcsa gépeket: 

Iszonyatos hangja volt, hirtelen nem is tudtam, hogy mihez hasonlítsam. Nem vagyok egy ijedős fajta, de egy pár pillanatra még én is féltem, hogy mi lehet ez a hang. A gépeket megszoktuk, és azok nem ilyenek, így hirtelen ötletünk sem volt, mi lehet

 - mesélte a Borsnak egy közelben lakó. Azonban nem csak a reptér közelében és Debrecenben, hanem a környező településeken is lehetett hallani és látni a gépeket, Sárrétudvariból és Biharnagybajomból is jelezték az észlelést. 

Nem hasonlított a robaj egyik géphez sem, szóval kimentünk megnézni, mi lehet ez. Akkor láttuk a gépeket, én hirtelen kettőt észleltem, az egyik az utasszállító, másik pedig az egyik vadászgép lehetett, az adta ki az ismeretlen hangot. A harmadik gépről csak később olvastam, azt nem láttam

 - mesélte egy másik szem- és fültanú.

Úgy tudjuk, a debreceni reptéren bebiztosították magukat, információink szerint mentők és tűzoltók is érkeztek a reptér környékére. Egyelőre nem tudni, hogy a fenyegetés honnan érkezett.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!