2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Megrendítő részletek a bíróságon LL. Junior fiának haláláról

P. Carment gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja az ügyész, aki bizonyítani tudja, hogy Dávidka baleseténél nem fogta felnőtt a gyerek kezét. A vádlott iszonyodva hallgatta a boncolási jegyzőkönyvből felolvasott részleteket, de nem tartja bűnösnek magát - írja a Bors.

  • Megrendítő részletek a bíróságon LL. Junior fiának haláláról

Sápadtan, az édesanyja és az ügyvédje kíséretében lépett kedden délelőtt a Fővárosi Törvényszék épületébe P. Carmen, Hopp Csilla egykori jó barátnője, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy ő a felelős azért, amiért LL. Junior kisfia, Dávidka 2019. augusztus 31-én kiszaladt egy autó elé, amely halálra gázolta.

A két nő egy nagyobb társasággal egy szabadtéri rendezvényre indult éppen, amikor megtörtént a baj. LL. Junior kisebbik fia a felnőttektől kapott figyelmeztetés, illetve a piros lámpa ellenére is át akart szaladni a zebrán, de az első próbálkozását P. Carmen megakadályozta, elkapta az épp kilépő gyereket és visszahúzta. Ezután rászólt, hogy várjanak együtt a zöld jelzésre, de sajnos a kisfiú újra megpróbált a zebra túloldalán lévő testvéréhez futni, immár sikerrel. Az arra szabályosan közlekedő autó azonban elütötte.

A borzalom mértéke felfoghatatlan

Az előkészítő tárgyalást vezető bíró előtt remegő lábakkal álló fiatal édesanya (Carmen februárban adott életet az első gyermekének) halkan válaszolt a neki feltett általános kérdésekre, majd arról is nyilatkozott, hogy elfogadja-e az ügyészség vádját, a gondatlanságból elkövetett emberölést, illetve az azért kiszabható felfüggesztett börtönbüntetést. Carmen nemet mondott. A fiatal édesanya most már a becsületéért küzd, nem akar úgy élni, hogy hivatalosan egy gyermek haláláért felelős, inkább vállalja a bírósági tárgyalást is. Pedig az – immár tudjuk – maga a pokol.

Újraélni azt a két és fél évvel ezelőtti szörnyű napot, és meghallgatni az eljárás során felmerülő részleteket, amire nyilvánvalóan nem lehetett felkészülve sem ő, sem senki más, aki kedden reggel a tárgyalóteremben ült… Az ügyésznő a vád felolvasása közben részleteket közölt a kisfiú boncolási jegyzőkönyvéből. Olyan megrendítő, elborzasztó, sokkoló részleteket

A sérülések tudatában egyébként átértékelődik a balesethez percek alatt kiérkező mentősök elképesztő elhivatottsága: órákig küzdöttek a kicsi életéért, holott már első ránézésre tudhatták, hogy szemernyi esélyük van csak arra, hogy életben tartsák. Ők mégsem hagyták…

Az ügyésznő felolvasása közben síri csend honolt a tárgyalóteremben, a hallgatóság egy pisszenés nélkül ült, a vádlott, Carmen üveges szemmel meredt maga elé. Nyilvánvalóan éppen újra élte az a borzalmas napot, azt az elviselhetetlen pillanatot, a pici gyermek testének látványát, a hangokat, a szagokat, a bénító elszörnyedés érzését. Rettenetesen nehéz percek voltak.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!